Левски Лукойл е само на една победа от титлата в

...
Левски Лукойл е само на една победа от титлата в
Коментари Харесай

Левски Лукойл се приближи само на победа от титлата

Левски Лукойл е единствено на една победа от купата в Националната баскетболна лига за мъже, откакто в мач номер 4 от финалната серия се наложи над Рилски състезател с 90:84 (26:15, 13:20, 18:19, 20:23, 13:7) след продължение. По този метод "сините " поведоха с 3:1 победи в серията, в която се играе до 4 триумфа от 7 мача.

В столичната зала "Универсиада " домакините от Левски Лукойл започнаха по-добре мача и в края на първата четвърт съумяха да отворят най-голямата си преднина в цялата среща от 11 точки при 26:15.

Още до края на първото полувреме обаче Рилски състезател съумя да върне интригата в срещата. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров взеха втората четвърт с 20:13 и по този метод на полувремето резултатът бе 39:35 в интерес на столичани.

Гостите от Самоков резервираха инерцията от края на първото полувреме и при започване на второто и съумяха да поведат с 42:41 след панер на Николас Каравачо.

Това направи мача извънредно равносилен и до края на постоянните 40 минути двата тима не стопираха да разменят водачеството, като Левски Лукойл имаше последния късмет да завоюва мача, само че стрелбата от тройката на Йордан Минчев при 77:77 2 секунди преди края се оказа неточна.

Баскетболистите на Константин Папазов поведоха с 81:77 след серия от 4 поредни точки на Минчев и Данило Тасич, само че гостите от Рилски състезател бързо изравниха за 81:81.

Тасич обаче вкара два основни коша за Левски, първият от тях от тройката, с които домакините дръпнаха с 86:81 единствено 2:10 минути преди края. Това пречупи гостите и те повече не съумяха да се върнат в мача, а в заключителните секунди конфликт в центъра на терена сред Йордан Минчев и ветерана Златин Георгиев докара до напрежение сред двата тима.

Най-резултатен за спечелилите от Левски Лукойл бе Данило Тасич с 27 точки и 12 битки. Христо Захариев вкара 17 точки, а с 15 приключи капитанът Чавдар Костов. Тайрън Брейзълтън приключи с 13 точки за "сините ".

За Рилски състезател Николас Каравачо вкара 19 точки и добави 11 битки. Брендън Браун осъществя 17 точки, до момента в който Павлин Иванов се регистрира с 14 точки, а Тихомир Желев приключи с 12. Трей Портър направи "дабъл-дабъл " от 10 точки и 10 битки.

Петият мач от серията, който може да се окажа и финален, в случай че бъде извоюван от Левски Лукойл, ще се играе в събота в Самоков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР