Левски изигра силен мач срещу Лудогорец в Разград, а сега

...
Левски изигра силен мач срещу Лудогорец в Разград, а сега
Коментари Харесай

Левски на Мъри никога не е губил в редовното време за Купата

Левски изигра мощен мач против Лудогорец в Разград, а в този момент ще би трябвало да направи още един подобен и в шампионата за Купата на България.

" Сините " има на какво да се надяват преди този, освен от пресния мач, само че и от историята. В нея може да намерим няколко удобни за Левски обстоятелството. Най-важният е този, че " сините " в никакъв случай не са отпадали от този противник. Елиминирали са го в два мача през сезоните 1968/69, 2014/15, 2021/22, както и в един мач през 2019/20, написа " Мач Телеграф ".
 Лудогорец - Левски, (СЪСТАВИ) онлайн
Лудогорец - Левски, (СЪСТАВИ)

Срещата е през днешния ден от 13:30 часа на " Хювефарма Арена "

Има и още една добра наклонност, на която в случай че се има вяра, Левски ще стигне най-малко до продължения през днешния ден. От 23 мача в шампионата със Станимир Стоилов като треньор, " сините " в никакъв случай не са губили след 90 минути игра. Те имат 20 победи, 2 равенства и единствено една загуба. Поражението е след продължения против Черно море на осминафиналите през 2005/06 година.

Това бе във втория сезон от първия интервал на Мъри в клуба. Сега пък сме във втория сезон на втория интервал. Другата аналогия сред двата му мандата е, че при дебютния той подвигна Купата в първия си сезон, направи го и в този момент. Така че към този миг наподобява рисково да се повтори неприятният сюжет отпреди 16 години.

Но дано се върнем на позитивното за Левски. Освен упоменатата загуба на " Тича " през 2006-а, Стоилов има две равенства, след които е стигал до дузпи в шампионата. Там има една победа - над Пирин през 2007-а и една загуба от Литекс в Ловеч през 2008-а. Като цяло обаче при 120 минути минути игра, без значение дали всичко завършва с продължения, или дузпи, успеваемостта е 1/3 или 33,33%.

Станимир Стоилов пък е единственият треньор, който има две победи над Анте Шимунджа в България. Мъри победи два пъти словенеца на полуфиналите в края на предишния сезон с 3:2 в Разград и 1:0 на " Герена ". Всъщност, с изключение на тези две провали, откогато е пристигнал в България, Шимунджа има единствено още едно - от някогашния треньор на " орлите " - Станислав Генчев. Това стана при турнирния мач в Надежда тази есен сред Локомотив Сф и Лудогорец, завършил 1:0 за " червено-черните ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР