Левски игра добре през есента, но не постигна необходимите резултати,

...
Левски игра добре през есента, но не постигна необходимите резултати,
Коментари Харесай

Притеснителната равносметка за Левски

Левски игра добре през есента, само че не реализира нужните резултати, с цел да бъде в челото на класирането и през първите кръгове на пролетта на преди плейофите ще се бори да остане в топ 6 на класирането в efbet Лига. В момента “сините ” са на шесто място с 30 точки, само че имат единствено една повече от 7-мия Черно море и с четири от 8-мия Локомотив (София) и 9-тия Арда (Кърджали).

Левски стартира съвършено полусезона, само че след триумфа против ЦСКА - София през септември стартира техния срив. От “вечното дерби ” насам левскарите не съумяха да завоюват в осем следващи срещи, като се следят и няколко други тревожни трендове.

Най-притеснителното в лагера на Станимир Стоилов е, че неговите ученици по този начин и не съумяха да показват морално-волеви качества да се изправят на краката си откакто изостанат в резултата. “Сините ” нямат нито един поврат през есенния сезон. Тази наклонност пролича още в първия кръг против ЦСКА 1948, когато не съумяха да извърнат резултата в своя изгода, макар че през огромна част от срещата играха с човек повече и в последна сметка отстъпиха с 0:1. Това се случи в още три мача - в двата дуела със Славия, изгубени с 1:2, и при провалянето от Локомотив (София) с 2:3 на стадиона в квартал Надежда.
 Мъри: Стоим по-добре от всички, единствено с Лудогорец бяхме равностойни Мъри: Стоим по-добре от всички, единствено с Лудогорец бяхме равностойни
Месеците след паузата ще покажат дали сините са подготвени за освен това в efbet Лига този сезон. Въпреки че шампионската купа еече наподобява мираж при закъснение на цели 14 точки от водача ЦСКА - София, “сините ” не са толкоз надалеч от местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати.

Целта е постижима, тъй като Левски сподели някои позитивни неща макар че неколкократно разочарова почитателите си. Това е тимът, който записа най-вече сухи мрежи - в цели 12 от 18 мача “сините ” не позволиха попадение. Левски беше и относително ефективен - бяха маркирани 25 попадения, от които 7 с глава. И всичко това бе сторено в границите на коректността - едвам 38 жълти картона бяха посочени на футболисти със синя фланелка.

Мач Телеграф

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР