Левски и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в дербито на 13

...
Левски и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в дербито на 13
Коментари Харесай

Драматично Вечно дерби завърши без победител

Левски и ЦСКА приключиха наедно 2:2 в дербито на 13 кръг на Първа лига. Двубоят се игра на Националния стадион „ Васил Левски “ пред повече от 25 000 фенове. Двубоят предложи ужасно начало с три бързи гола още до 15-ата минута. Яблонски (8) изведе Левски напред в резултата, а Тиаго Родригес (12, 15) с два красиви гола обърна резултата до 2:1. Роман Прохазка оформи крайното 2:2 в 61-ата минута.

След равенството разликата сред двата тима се резервира – ЦСКА остава на второ място с 28 точки, Левски е на трето с 25. Лидерът Лудогорец е с 30 точки и може да се откъсне на върха, в случай че в понеделник се оправи с Етър.

Яблонски още веднъж се трансформира в воин за Левски, откакто с глава засече центриране и откри резултата. Радостта на „ сините “ обаче бе къса. В 12-ата минута Тиаго Родригес изравни с доста хубав гол. След центриране в наказателното поле на Левски, Иван Горанов почисти топката с глава, само че тя попадна навръх крайници на Родригес, който от воле разстреля Божидар Митрев.

В 15-ата минута още веднъж Тиаго Родригес прониза Митрев, който този път носеше съществена виновност за попадението. Играчът на ЦСКА стреля отвън наказателното поле, топката бе в ъгъла на Митрев, който обаче не съумя да направи нищо. След бързите голове пристигна ред на по-равностойна игра и на няколко жълти картона, които съдията Георги Кабаков сподели. Едва в 37-ата минута имаше малко безредие в наказателното поле на Митрев, при което Тиаго Родригес го тормози, само че не се получи заплаха за ЦСКА.

На полувремето Делио Роси извади Антонио Вутов, който към този момент имаше жълт картон, и на негово място пусна Жерсон Кабрал. Стамен Белчев отвърна със промяна Станислав Манолев за Кирил Десподов. В 61-ата минута Левски изравни за 2:2. Милош Цветкович центрира доста хубаво отдясно, а Роман Прохазка изпревари Александър Дюлгеров и прати топката във вратата на Черняускас. Двамата треньори незабавно направиха по една промяна след възобновяване на равенството. Делио Роси извади Буш и пусна на негово място Жуниор Мапуку. А Стамен Белчев извади голмайстора Тиаго Родригес и в игра се появи Раул Лое. В последните десетина минути и двата тима играха на несъмнено и не разрешиха да се стигне до повече голови обстановки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР