Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на

...
Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на
Коментари Харесай

Левски и ЦСКА си вкараха по един гол за равенство във Вечното дерби

Левски и ЦСКА не се победиха в огромното дерби на българския футбол, играно на ст. " Васил Левски ". Мачът сред двата гранда приключи 1:1. По този метод " сините " сложиха завършек на серията на безконечния си противник от пет следващи победи.


След девет минути игра Естрада бе открит от Хайнц с прелестно дълго подаване. Нападателят бе на аутлинията и подаде остро в наказателното поле. Там Линдесет пропусна топката, само че зад него нямаше кой да я засече в мрежата. Четири по-късно Линдсет се пребори с Кордоба и незабавно опита прехвърлящ удар отвън наказателното поле, само че осъществяването му излезе в навън. В 14-ата минута удар на Фадига мина много надалеч от задачата.

В ответната офанзива " алените " желаеха дузпа, откакто Кордоба Естрада в тил, само че не я получиха. В 17-ата минута ЦСКА наказа неточност на Пламен Андреев, само че попадението не беше зачетено поради засада.


В 33-тата минута се стигна и до първото по-сериозно състояние пред вратата на " алените ". Кристиан Димитров отклони с глава към капитана на Левски Андриан Краев, който отблизо разстояние не съумя да преодолее Густаво Бусато. Междувременно беше отсъдено нарушаване на Димитров, тъй че възможен гол нямаше да бъде зачетен. В 39-ата минута Уелтън подаде паралелно на голлинията, само че Рикардиньо се размина с топката. В 43-ата Цунами центрира, а Роналдо стреля с глава и матира Бусато - 0:1.


Пламен Андреев увисна при центриране на Хайнц в добавеното време. Решителна интервенция на Кристиан Димитров обаче разреши на " сините " да заразят преднината си.

Минута и половина след старта на втората част Линдсет позволи груба неточност. Топката се озова в Уелтън, той преодоля Махмутович и влезе в наказателното поле, където пропусна самичък против Бусато. В 49-ата Линдсет изпревари вратаря Пламен Андреев и овладя топката в пеналта, имаше време да се прицели и порази вратата на “сините ” за 1:1.

В 68-ата минута Дюкенс Назон получи топка в наказателното поле. Националът на Хаити откри позиция за удар, само че шутът му мина на сантиметри около гредата. Левски отговори стремително. Уелтън се оправи с двама футболисти на противника и насочи мощен удар по диагонала, само че в навън. В 81-вата минута Цунами стреля с глава след центриране от корнер, само че топката мина около вратата на Бусато. В добавеното време на срещата шут на резервата Матиас Фаетон бе избавен от Пламен Андреев. Ново попадение по този начин и не падна. ЦСКА заема трета позиция в класирането с актив от 25 точки. Левски е четвърти с две по-малко. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР