Левски и ПАОК нямат официални мачове в историята си, но

...
Левски и ПАОК нямат официални мачове в историята си, но
Коментари Харесай

Левски, Мъри и Попето са наказвали ПАОК

Левски и ПАОК нямат публични мачове в историята си, само че имат другарски такива. Някои са от по-далечното минало, други - от по-близкото.

През 1928 година " сините " отиват в Солун, с цел да играят с трите огромни локални клуба - ПАОК, Арис и Ираклис. Първият мач е тъкмо с " черно-белите ", а Левски побеждава с 3:1. След това идва ред на Ираклис, който също е ударен с 4:2, а турнето във втория максимален гръцки град завършва с 3:3 против Арис.

От това пътешестване е непокътната и една фотография на целия тогавашен тим пред една от забележителностите в града - фамозната Бяла кула, която през 19-и век е била затвор, а там е лежал един от огромните български революционери и народен воин - капитан Петко Войвода. По това време " сините " поддържат към този момент дейни контакти с гръцките клубове, като две години по-рано мерят сили с грандовете Олимпиакос и Панатинайкос на тяхна земя.
 Николай Михайлов: Левски е над всичко, апелирам се за още приказни моменти
Николай Михайлов: Левски е над всичко, апелирам се за още приказни моменти

" Феновете ни са неповторими "

В напълно други и по-неблагоприятни за българския футбол действителности и съответствие на силите ПАОК и Левски играха другарски мач в Солун през 1998 година, написа " Мач Телеграф ". Тогава гръцкият отбор завоюва с 4:2, а един от головете вкара сегашният ментор на отбора Станимир Стоилов.

Левски има неприятни мемоари от Солун и от лятото на 2003 година. Тогава при една от първите паузи поради националния тим при започване на септември " сините " паднаха от локалния Ираклис с 0:1. На терена имаше стабилен екшън, а Константин Головской беше ударен с пестник след меле на терена, в което се включиха и щабовете на двата тима. Руснакът изиска пояснение от гръцкия рефер, който подпря своите и не даде очевидна дузпа за " сините ", само че вместо това получи кроше от гръцки играчи. По-късно след недодялан фал против Саша Симонович двата тима отново се хванаха за гушите, а играта не се възобнови пет минути, до момента в който приключат боевете. Червени картони нямаше. Начело на " сините " бе Георги Тодоров, а помощник - Ангел Славков. Така последните мемоари на Левски от Солун не са хубави, а " сините " бяха набити и на пердах, и на футбол.

Новото попълнение Ивелин Попов също е наказвал ПАОК. Попето се е разписвал във вратата на гърците в квалификации за Шампионската лига. Той вкарва за 0:1 за Спартак Москва в 7-ата мин., само че в последна сметка тимът му губи с 2:3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР