Левски и Лудогорец се изказаха категорично в подкрепа на настоящия

...
Левски и Лудогорец се изказаха категорично в подкрепа на настоящия
Коментари Харесай

"Левски" и "Лудогорец" обявиха подкрепа за "съзидателното управление" на Михайлов

Левски " и " Лудогорец " се изрекоха изрично в поддръжка на сегашния президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Михайлов преследва четвърти следващ мандат отпред на организацията, а негови съперници в днешните избори са Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

Пред делегатите изпълнителният шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев дефинира ръководството на Михайлов като съзидателно. Собственикът на " Левски " Спас Русев добави похвалите и съобщи, че възможна смяна на президентския пост би означавала " бламиране " на българския футбол пред света.

" Борислав Михайлов е фигурата, която взе участие в европейските и международни процеси. За да бъдеш огромен състезател, би трябвало да си в огромните процеси, а не да гледаш в профил ", сподели Русев. Той съобщи, че ориста му е отредила достойнството да е част от " Левски " и " да издигнем кандидатурата на Борислав Михайлов ".


© LAP.bg

" Всички се гордеем с обстоятелството, че България пое европредседателството, само че тази чест получихме на ротационен принцип, до момента в който мястото на Борислав Михайлов в управлението на международния и европейски футбол не е получено на ротационен, а на избирателен принцип, което е нещо доста огромно. Неподкрепянето на Михайлов значи бламирането му пред света - светът признава, родината - не ", продължи Русев.

Собственикът на " Левски " неколкократно съобщи, че " всичко би трябвало да се взема решение на терена ". И добави: " За да вдигнем равнището на българския футбол, би трябвало да работим интензивно. "

След Русев и Петричев също засипа с похвали президента на БФС. " Това е ръководство на съзиданието. Снощи в един дребен град се игра огромен мач. " Лудогорец " загуби, само че огромната вест е, че в България може да има огромен футбол и в дребните градове. "

Изпълнителният шеф на " Лудогорец " сподели, че цени професионализма в екипа на Михайлов. " Ще подкрепим настоящия президент поради това, че постоянно оказва помощ, когато е потърсен за поддръжка. Заедно би трябвало да запазим футболното ДНК ", прикани той.

 Ивайло Дражев (вляво) и Любослав Пенев не бяха позволени до залата за първата част от конгреса
© LAP.bg

Ивайло Дражев (вляво) и Любослав Пенев не бяха позволени до залата за първата част от конгреса

Кметът на Враца Калим Каменов, който е президент на локалния общински клуб " Ботев ", прикани футболът да се ръководи " по-добре, по-честно и по-умно ". " Да не забравяме, че част от абревиатурата БФС е думата " съюз ". Въпреки всички неточности това остава една от най-хубавите федерации в България ", сподели политикът от ГЕРБ.

Изказванията в поддръжка на Михайлов бяха продължение от притежателя на " Локомотив " (Пловдив) Христо Куршарски. " БФС би трябвало да е мост сред футбола и страната и го прави. Когато съм търсил помощ, ми е било съдействано ", сподели той.

Куршарски съобщи, че в бъдеще би трябвало да бъдат решение два основни въпроса. " Очаквах всеки да си каже болката - кой на кого пречи, а не да си мълчим. За мен има два значими въпроса - за спортната база и за детско-юношеската школа. Ние сътворяваме фрагменти и идват по-богатите от мен и ми ги отмъква ", оплака се той.

 Христо Куршарски съобщи, че когато е потърсил подпомагане от БФС, го е получил
Христо Куршарски съобщи, че когато е потърсил подпомагане от БФС, го е получил

Преди представителите на клубовете поддръжка за Михайлов изрекоха още вицепрезидентът на УЕФА и президент на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел, както и спортният министър Красен Кралев. Последният прикани присъстващите за взимане на " мъдри решения " и посочи съществуването на " инфраструктурни планове, развити взаимно с БФС ".

Нито един от присъстващите на конгреса не се изрече в поддръжка на другите двама претенденти. Докато делегатите слушаха похвалите за Михайлов, Пенев и Дражев не бяха позволени в залата за първата част от конгреса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР