Левски и Етър се изправят в пряк дуел, който ще

...
Левски и Етър се изправят в пряк дуел, който ще
Коментари Харесай

"Левски" и "Етър" определят третия участник в Лига Европа в последния мач на Балъков

Левски " и " Етър " се изправят в директен двубой, който ще дефинира последния български участник в европейските клубни шампионати през идващия сезон. Двата отбора, които приключиха на трето и седмо място в Първа лига, излизат през днешния ден от 20 часа на стадион " Георги Аспарухов " в мач с огромна стойност.

За " Левски ", който претърпя доста промени през сезона и към този момент е с ново управление, присъединяване в Европа е от витално значение. " Етър " мечтае да се завърне в европейските шампионати, където не е играл от сезон 1991-92, откакто преди този момент беше станал първенец.

Срещата ще бъде и последна за Красимир Балъков отпред на отбора от Велико Търново, като по-късно той поема националния тим. В постоянния сезон " Етър " приключи на седмо място, а след изиграването на плейофната фаза мина и през баражите. Съставът от Велико Търново в профил поредно " Локомотив " (Пловдив) и " Славия ", с цел да стигне до мач с " Левски ".

За сините това е трето следващо присъединяване в бараж за Лига Европа след въвеждане на новия формат в Първа лига, като непроменяемо отборът приключва трети в крайното класиране. През сезон 2016-17 " Левски " победи след дузпи " Верея " в доста трагичен мач, а преди година се оправи с " Черно море " с 4:1.

" Това е един мач и в него може да се случи всичко. " Етър " е порядъчен тим, няма да ни е елементарно, само че не считам, че противникът ще играе отбранително. Затова ние би трябвало да сме нападателни, въпреки всичко играем на нашия стадион ", сподели треньорът на " Левски " Георги Тодоров, за който това също е финален мач.

От новия сезон " Левски " ще бъде воден от досегашния народен селекционер Петър Хубчев.

 Мачът е финален за Балъков, който по-късно поема националния тим.
© LAP.bg

Мачът е финален за Балъков, който по-късно поема националния тим.

" Винаги когато имаш подобен късмет за евротурнирите, е хубаво. Не сънуваме и не мечтаем. Ние сме реалисти, а не идеалисти или някакви наивници. Знаем, че ще ни бъде доста тежко. Но пък това е сладкото, че в случай че имаме ден, постоянно може да се случи нещо ненадейно ", сподели преди срещата Красимир Балъков.

Като футболист последният мач на Балъков за " Етър " още веднъж е против " Левски ", като това се случва в края на 1990 година На стадион " Ивайло " във Велико Търново виолетовите побеждават с 4:2, а Балъков вкарва два от головете, като по-късно е трансфериран в " Спортинг " (Лисабон).

Двубоят е довечера от 20 часа на стадион " Георги Аспарухов " и ще бъде излъчен по " Диема Спорт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР