Левски и Черно море се изправят един срещу друг в

...
Левски и Черно море се изправят един срещу друг в
Коментари Харесай

Четирима треньори са водили Левски и Черно море

Левски и Черно море се изправят един против различен в един от най-интересните дуели от последния кръг на постоянния сезон в efbet Лига. Двубоят на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов " е в събота от 20:00 часа и почитателите на двата тима чакат с неспокойствие конфликта, написа " Тема спорт ".

Сините и моряците доста постоянно са правили прехвърляния един от различен, като сегашната обстановка не е по-различна и в отбора на варненци играят миналите и през " Герена " Даниел Димов, Васил Панайотов, Стефан Велев, Живко Атанасов и Георги Георгиев.

Но да вникнем и във въпроса кои треньори са били отпред и на двата тима през годините? Настоящият ментор на Черно море Илиан Илиев също има минало на " Герена " като футболист и треньор. Той за първи път пое моряците през 2004 година и бе отпред на отбора до 2006-а. След това последва интервал в Берое, след което пристигна и офертата от Левски. Със сините Илиев бе на път да стане първенец, само че преде края на сезон 2012/13 хвърли оставка и столичани бяха поети от помощника му Николай Митов. Той бе на една победа от продобиване на купата, само че всички последователи на сините си спомнят злополучния финален мач от шампионата, приключил при тъждество 1:1 на " Герена " против Славия и след това купата отиде при Лудогорец. В момента Илиан Илиев още веднъж е отпред на Черно море и управлява сполучливо отбора, който към този момент се настани на третата позиция в класирането и продължава да мечтае за нещо огромно.
 Кокала: Сираков се присети за мен...
Кокала: Сираков се присети за мен...

Велев с живописен коментар

Друго познато име на " Герена " и на " Тича " е това на Велислав Вуцов. Той бе отпред на моряците от 2002 до 2004 година, преди да бъде сменен от Илиан Илиев. Синът на легендата на сините Иван Вуцов пое огромен риск, откакто през 2008 година одобри да поеме Левски след приказката, написана от Станимир Стоилов в предходните сезони. Той потегли доста неприятно и столичани отпаднаха от БАТЕ Борисов в квалификациите на Шампионската лига и преди реванша с беларусите бе сменен от Емил Велев, който в края на сезона донесе купата на Левски, която за момента се оказва и последната за столичния гранд.

Пътят от Варна за София измина и актуалният народен селекционер Ясен Петров. Той води Черно море през сезон 2006/2007, а три години по-късно се озова на " Герена ". В тандем с Георги Иванов изведоха сините до групите на Лига Европа и това бе последното присъединяване на Левски в групова фаза на един от европейските клубни шампионати. Тогава под управлението на Петров сините играеха атрактивно, само че не съумяха да стигнат до шампионската купа.

Споменатият нагоре Георги Иванов е бил отпред и на двата тима - и на Левски, и на Черно море. Гонзо остави добра диря във Варна и при всяко негово завръщане на " Тича " е приветстван от последователите на моряците. Легендата на сините не се задържа доста в треньорската специалност, по-късно бе състезателен шеф на Локомотив Пловдив, а сега дава отговор за националните тимове.

Сега следва конфликт сред Станимир Стоилов и Илиан Илиев, който допуска да е зрелищен и в това ще се убедят почитателите, които ще следят дуела на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов " в събота вечер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР