Левски. Един от най-големите отбори в страната ни. Отидеш ли

...
Левски. Един от най-големите отбори в страната ни. Отидеш ли
Коментари Харесай

Трансферите на Левски - много провали, малко попадения

Левски. Един от най-големите тимове в страната ни. Отидеш ли на " Герена ", било то като треньор или футболист, " сините " последователи, а и управлението, ще чакат от теб да започнеш да се доказваш още от първата секунда. Ако не оправдаеш упованията - ще би трябвало бързо да си събереш багажа. Именно по тази причина в последните години се нагледахме на толкоз доста треньорски смени. Разбира се, освен треньорите идват и си отиват, при футболистите можем да видим същата наклонност. В момента няма развиване около селекцията в клуба, към момента не са оповестени нови имена, които ще се причислят към Левски.

Нека обаче си напомним кои бяха взети в Левски напоследък и по какъв начин се показаха те (без привлечените през зимния трансферен прозорец, тъй като още е рано да ги оценяваме).

Александър Любенов

Вратарят подписа с Левски на 12 юни 2017 година за 3 години. Въпреки това, той не съумя да се наложи и записа едвам 2 мача със " синята " фланелка.

Георги Ангелов

На 12 юни 2017 година полузащитникът парафира със софиянци за 3 години. Пристигна от Верея. Може да играе на позициите отбранителен халф и централен бранител. Делио Роси обаче не го хареса и като цяло не му даде доста шансове за изява. Изигра единствено 4 мача. След това мина през Витоша (Бистрица), а в този момент е състезател на Берое.

Милош Цветкович

Дни по-късно Левски разгласи нов трансфер. " Сините " уредиха сръбския бранител Милош Цветкович за 2+1 години. Дебютира за тима при победния мач против Сутиеска (Никшич) с 3:1. Въпреки че при започване на престоя си в Левски представянето му беше много нерешително и доста от почитателите не одобряваха изявите му, футболистът се приспособява и с времето подвигна равнището си. Явно това обаче не беше задоволително и в последна сметка нов контракт не му беше препоръчан. През месец април, тази година, той се сбогува с тима и почитателите. За сезон 2017/2018 има общо 37 изиграни мача, а за сезон 2018/2019 - 32, като няма маркирани голове, само че има общо 7 асистенции.

Васил Панайотов

На 19 юни 2017 година полузащитникът парафира с тима за 1 година. Пристига от Стал Мелец. Васко беше от любимците на " синята " аудитория, тъй като в действителност полагаше старания и даваше всичко от себе си на терена. Това е човек, който си проличава, че обича Левски. В един миг обаче се оказа непотребен на треньора и тима. Така се стигна до раздялата му с клуба, което може би беше неточност. В момента той е футболист на Черно море. За интервала си при " сините ", той има 4 гола и 2 асистенции. Два от головете си той означи при успеха над Дунав с безапелационното 4:1. Помогна и на тима в по този начин значимия мач против Черно море в баражите за Лига Европа с хубав гол в 72-ата минута.

Нелуц Рошу

Въпреки че пристигна със статут на топ футболист от Румъния и то по гледище на тогавашния треньор Николай Митов, халфът не съумя да разгърне капацитета си. Дебютът му беше в дуелите против Хайдук. Някак всичко за него завърши, откакто се контузи в мача против Витоша (Бистрица) и изявите му се сведоха до най-малко, като основно го наблюдавахме на пейката при останалите запаси.

Жорди Гомес

На 6 юли 2017 година халфът подписа с клуба за две години. Гомес е младеж на Барселона. Най-големият му триумф е с Уиган през 2013 година, когато завоюва ФА Къп. Вкара превъзходен гол в 5-ата минута на противника ЦСКА в полуфинала-реванш за Купата на България. Разписа се и против Локо (Пловдив) от пряк-свободен удар, което тогава беше задоволително за победа на Левски. Отбеляза гол и на Берое, при успеха на " сините " с 4:0 като посетители. Но при някогашния треньор Славиша Стоянович той не попадна в сметките. В момента се подвизава в кипърския Омония (Никозия).

Габриел Обертан

На 20 юли 2017 година с Левски подписа може би най-голямата звезда, точно френското крило Обертан, сравняван преди години с Тиери Анри. Играл в тимовете на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Добрата техника и бързината му се виждаха на терена. Впечатляваща беше и физиката му. Но цялостното му показване не съумя да оправдае високата заплата, която получаваше. Изигра 51 мача и означи единствено 5 гола. Продаден беше на новака в турската Суперлига - Ерзурумспор, който приключи сезона на 17-о място и изпадна.

Антони Белмонт

На 1 септември 2017 година френският полузащитник дойде на " Герена " от Дижон, като подписа контракт за 3 години. Дойде по гледище на Делио Роси, само че по този начин и не съумя да убеди с играта си. На всичкото от горната страна му се носеше и славата на постоянно неудовлетворен, най-много от това, че не е титуляр. За столичани има един гол - против Берое.

Холмар Ейолфсон

На 1 септември 2017 година исландецът подписа с клуба за 4 години. За разлика от всички изброени футболисти дотук, централният бранител към момента е състезател на " сините ". В последно време имаше проблеми с травма в коляното, само че е евентуално да бъде възобновен за старта на лятната подготовка. За столичани Холмар има общо 3 гола. За първи път той се разписа за " сините " в мач против Верея.

Аймен Белаид

През декември 2017 година централният бранител беше взет на пожар от британския Родъръм, с цел да " закърпи дупките " в отбраната на отбора. Взе присъединяване в 17 мача. Нищо не " закърпи ". Тунизиецът беше част от Левски и преди този момент - в интервала 2014-2015, като тогава идва от Локомотив (Пловдив). Вкара гол във вратата на Вадуц в квалификациите за Лига Европа.

Иван Горанов

Пристигна от Локомотив (Пловдив). Вкара един от головете си при равенството с ЦСКА - 2:2. Защитникът направи редица мощни мачове, само че имаше и моменти, в които представянето му не беше от най-блестящите. Като цяло футболистът с номер 4 има потребност от конкуренция, с цел да може да държи високо равнище. Откакто носи екипа на Левски, Горанов има 2 гола и 2 асистенции.

Филипе Нашименто

Юноша на португалския гранд Бенфика. Пристигна в Левски от Динамо (Букурещ). Преди това игра в ЧФР Клуж, като с тима завоюва Купата на Румъния през сезон 2015/16. През 2013 година изигра 5 мача за националния тим на Португалия до 18 година и означи 1 гол. Не попадна нито в проектите на Славиша Стоянович, нито в тези на Георги Дерменджиев. Така отиде чартърен в Политехника Яш, от където в последна сметка го върнаха.

Жерсон Кабрал

Братовчедът на някогашната звезда на Левски Гари Родригес, има 47 изиграни мача. Той беше значима част от състава на Левски, само че напоследък формата му спадна. Вкара страховит гол във вратата на Витоша (Бистрица). Разписа се е още и против Ботев (Враца), Дунав и Етър. Не пропусна и против Вадуц, макар че тогава столичани отпаднаха.

Паулиньо

Бразилецът дойде на " Герена " през януари 2018 година от украинския Зоря (Луганск), с който игра в групите на Лига Европа дружно с Манчестър Юнайтед, Фенербахче и Фейенорд. Той е един от основните играчи в тима. Вкара първия си гол при успеха над Черно море с 3:2. Има общо 10 гола и 5 асистенции.

Ривалдиньо

Синът на легената Ривалдо по този начин и не получи нужния късмет от треньора Делио Роси да се потвърди. Роси не го пусна в игра даже на финала за Купата на България против Славия, когато легендата Ривалдо пристигна особено в София, с цел да види сина си. В последна сметка остана отчаян. Така Ривалдиньо означи единствено един гол за " сините ", който пристигна от дузпа в мач против Ботев (Пловдив). С гола си тогава той оказа помощ на тима да измъкне точка от " канарчетата ".

Жуниор Мапуку

Дойде от Берое, където беше огромна сензация. За Левски вкара 6 гола в 19 мача. Последно игра за Дунарея (Кълъраш) от Румъния, само че към този момент е без тим и по всичко проличава, че доста желае да се върне на " Герена ". Ако посетите Инстаграм профила му, ще забележите качените от него фотоси от времето, когато носеше левскарския екип, съпроводени с текстове, гласящи, че се завръща в Левски. Но по този начин и не е ясно дали Черната мощ в действителност ще се завърне. По-скоро не. Вторият най-бърз гол в Лига Европа от 2009 година насам, е осъществен точно от него - в 12,70 секунда в мача против Сутиеска, който " сините " взеха с 3:1.

Серджиу Буш

Централен нападател пристигна от Астра (Гюргево). Румънецът е прочут в българската футболна среда още преди да пристигна на " Герена ", заради обстоятелството, че преди време игра за ЦСКА. Към него също имаше огромни упования, само че не сподели нужното равнище, поради което да бъде корав титуляр. Така той също се оказа непотребен. Официалният му дебют за Левски бе в мача против Сутиеска. Първия си гол вкарва във вратата на Хайдук (Сплит) на реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа, когато гостите завоюваха с 2:1. Буш накаа и някогашния си отбор ЦСКА (в полуфиналния мач за Купата на България). Румънецът има общо 15 гола със " синия " екип.

Станислав Костов

Слави Костов е бижуто на тима. Трансферното попадение на Левски. Той пристигна от родния му Пирин (Благоевград), където беше в разцвета на силите си и радваше почитателите с голове. Сега радва цялата " синя " общественост. Всеизвестен факт е, че той си е левскар по душа. Продължава да го потвърждава, освен в изявите си на терена. Отказва предложения от задгранични тимове, макар че би получавал много повече пари. Стана голмайстор на шампионата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР