Левски е все по-близо до окончателна развръзка на сагата с

...
Левски е все по-близо до окончателна развръзка на сагата с
Коментари Харесай

Джиросват без пари акциите на Левски на Наско Сираков

" Левски " е все по-близо до дефинитивна развръзка на сагата с акциите. Обвиняемият Георги Попов заяви за bTV, че ще даде собствеността на клуба на Наско Сираков безплатно, с цел да бъдат избегнати банкрут и обществено напрежение. Джиросването ще се случи най-късно в четвъртък.

" Направихме го, с цел да избегнем сигурния банкрут на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха да считат, че ние сме тези, които го желаят. Напротив - ние сме единствените, дали наши пари след платени налози, и не бихме желали това да се случи. С това желаеме да избегнем и обществено напрежение. Даваме акциите безплатно. Господин Сираков какво да ни заплати? 25 милиона? Няма по какъв начин. Безвъзмездно ги даваме, с цел да върви клубът напред ", сподели Георги Попов в отговор на въпроса за какво е трансформирал мнението си, откакто в началото джироса акциите на премиера Бойко Борисов и разгласи, че тематиката е завършена. 

Попов посочи, че в случай че министър председателят Борисов промени решението си за джиросването на акциите на клуба на негово име до четвъртък, те ще му бъдат върнати, с цел да се разпореди той с тях. 

Припомняме, че мажоритарният пакет акции на " Левски " беше джиросан от Попов на Бойко Борисов на 8 май, а документите бяха занесени в Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков. Премиерът отхвърли да ги одобри, като неведнъж в свои изявления съобщи, че няма да оперира с скъпите книги. Малко по-късно Васил Божков провежда онлайн анкета като измежду всички кандидатури, препоръчани от Божков и от почитателите на отбора, изпъкна името на Наско Сираков. 

Финансовата рецесия в " Левски " настъпи след измененията в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха главния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков. Оттогава " сините " се устоят от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и продукти. Феновете на " Левски " желаеха подпомагане от Бойко Борисов за анулация на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че страната би помогнала на " сините ", само че единствено при промяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов разяснява, че на този стадий сходна опция не съществува. Междувременно стана ясно, че разноските на " сините " към 12 май са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и налози, 16% разноски към Национална агенция за приходите и 14% организация за мачовете на първия тим. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР