Левски“ е сключил споразумение с НАП за разсрочване на огромните

...
Левски“ е сключил споразумение с НАП за разсрочване на огромните
Коментари Харесай

„Левски“ сключи сделка с НАП за разсрочване на дълга си към държавата

„ Левски “ е сключил съглашение с Национална агенция за приходите за разсрочване на големите си отговорности към страната за период от три години.

Това се е случило в последните работни дни на 2023 и ще разреши на футболния клуб да вземе лиценза си за сезон 2024/2025.

Това излиза наяве от обява на " сините " във Facebook.

„ Ръководството на „ ПФК Левски “ завърши успешно договарянията с Националната организация по приходите и разсрочи обществените си отговорности към страната за период от 3 години “, се споделя в текста.

Споразумението се очакваше, откакто на 13 декември Борислав Георгиев от УС на " Левски " разкри, че се разисква разсрочено заплащане на вноски в размер на 220 000 лева месечно, напомня в. „ Сега “. Цялата сума на дълга към Национална агенция за приходите е 7,9 млн. лева, които към този момент би трябвало да бъдат изплатени изцяло до края на 2026.

Отделно " Левски " дължи към 2 млн. лева към Столична община, за който още не е реализирана сделка за погасяване. Това ще може да стане едвам откакто Столичният общински съвет (СОС) избере собствен ръководител.

Все още не е ясно какво ще се случи с насъбраните отговорности към някогашния притежател на " Левски " Васил Божков и фирмите му. Според " Капитал " задълженията възлизат общо на към 15 млн. лева - 7 млн. лева към " Национална лотария " и 8 млн. за градежа на бранш А на стадиона на отбора.

През ноември 2023 някогашният
хазартен необут разгласи, че " няма да си желае парите " от тима, само че по този начин или другояче те остават в пасива. Заради това пропадна и, към който имаше интерес притежателят на Vivacom United Group на Драган Шолак.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР