Левски е създал 36 футболисти, които се състезават в 31

...
Левски е създал 36 футболисти, които се състезават в 31
Коментари Харесай

Школата на "Левски" е 24-а сред най-продуктивните в Европа

Левски " е основал 36 футболисти, които се състезават в 31 от елитните футболни дивизии на европейските страни. Това слага школата на клуба на 24-о място в проучването на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).

Миналата година сините деляха 22-ото място с още три тима, измежду които и " Манчестър юнайтед ". Тогава имаха с двама футболисти повече в елитните дивизии на европейския клубен футбол.

На върха в класацията се изкачва " Партизан " със 75 футболисти. Клубът от Белград изпреварва миналогодишния отличник " Аякс ", който е втори със 72.

Сърбия има три клуба в първите седем. Другите два са " Цървена звезда " (59 футболисти) и " Войводина " (56). В топ 5 са още " Спортинг " (Лисабон) (63), " Динамо " (Киев) (62) и " Динамо " (Загреб) (60).

Ако се гледат само футболистите в петте водещи шампионати в Европа, то тогава преди всичко е " Реал " (Мадрид) с 39 играчи. Следват " Барселона " (34) и " Лион " (30).

Авторите на разбора следват определението на УЕФА, като за младеж се приема футболист, който е бил в даден клуб най-малко три сезона на възраст сред 15 и 21 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР