Левски е нарушил споразумението, което е имал с НАП, заявиха

...
Левски е нарушил споразумението, което е имал с НАП, заявиха
Коментари Харесай

Запорираха сметките на Левски заради задължения към НАП

Левски е нарушил съглашението, което е имал с Национална агенция за приходите, обявиха от организацията пред " Дневник ". Заради това е натрапен запор на сметки, показват от пресслужбата на Национална агенция за приходите.

Преди седмица треньорът на сините Станимир Стоилов притегли вниманието с изявление след успеха против Лудогорец (3:2) в Разград, когато съобщи, че " е извънредно време да напусне българския футбол ". На идващия ден треньорът разгласи, че остава в Левски, само че призна, че в клуба има огромни проблеми и че той ще продължава да се бори за решаването им и за истината.

" След като имах уверението, че след Нова година всичко ще е наред, а сега не всичко от финансова позиция е наред, значи нещо не е както би трябвало. При състояние че за месец и половина в клуба са влезнали милион и не знам какъв брой лв. - това всичкото от последователите... ", сподели Стоилов тогава.
 Станимир Стоилов: Не съм спокоен за борбата с Лудогорец
Станимир Стоилов: Не съм спокоен за борбата с Лудогорец

" Моето предпочитание е да се научим да играем в жанр Левски и гордо "

" Към 20 април 2022 година няма постъпвало искане от клуба за подписване на ново съглашение за разсрочване на дълга, респективно няма настоящо позволение в тази посока. Към сегашния миг издаденото през 2019 година позволение за разсрочване на обществените отговорности на ПФК " Левски " АД не е в действие, защото не са изпълнени изискванията по същото, а точно образувани са нови отговорности и не импортирани напълно дължимите вноски според одобрения погасителен проект ", дават отговор от Национална агенция за приходите.

Според съглашението от декември 2019 година Левски е трябвало да заплаща както по 143 хиляди лв. вноска за старите си отговорности, по този начин и да заплаща настоящите си налози и осигуровки.

От организацията показват, че след май 2020 година, когато се смени собствеността в Левски, има нововъзникнали отговорности на клуба.

На конференцията преди реванша с Лудогорец в петък Стоилов сподели пред " Дневник ", че запор няма и отговорностите към Национална агенция за приходите се обслужват. По думите му има само наложената възбрана за прехвърляния.

Наскоро шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов сподели сбито в изявление, че " казусът с " Левски " към момента е наболял, към момента имат отговорности към Национална агенция за приходите " и посочи, че двете страни са водили диалози и ще не престават да ги водят, без да дава детайлности.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР