Левски е на финал за Купата на България! Сините надвиха

...
Левски е на финал за Купата на България! Сините надвиха
Коментари Харесай

Очаквано: Левски на финал!

Левски е на край за Купата на България! " Сините " надделяха с 1:0 Лудогорец в реванша от 1/2-финалите в шампионата и с общ резултат 4:2 се класираха изцяло справедливо за конфликта за трофея.

Уелтон с гол в третата минута подлуди препълнените трибуни, които сътвориха фантастична атмосфера и един същински футболен празник на " Герена ".

Така 26-кратните първенци излизат против ЦСКА на 11 май на Националния стадион " Васил Левски ".

Финалът е първи за столичани от 2018 година, а хегемонът в този шампионат не е вдигал Купата от 2007 година, когато още веднъж Мъри Стоилов бе треньор.

Сините завоюваха с 3:2 в Разград, като през днешния ден го направиха още веднъж, което не се бе случвало в никакъв случай до момента от влизането на разградчани в родния хайлайф преди 11 години.

Стоилов пък нямаше успеха на Лудогорец в седем мача, само че за по-малко от 10 дни ги повали два пъти.

Левски е в серия от три изгубени финала - 2013 година, 2015 година, и 2018 година, само че този път почитатели и тим имат вяра, че магьосникът Мъри Стоилов ще докара завършек на тежката серия на славния клуб, който няма трофей от 2009 година.

" Сините " записват четвърти следващ триумф над " орлите " в шампионата за Купата на България, един от тях след осъществяване на дузпи и 0:0 в постоянното време през 2002 година, откакто в шампионата нямат победа от 18 мача, в които имат едвам четири равенства и са в серия от седем следващи провали против " зелените ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР