Левски допусна пълен обрат от 2:0 до 2:3 срещу втородивизионния

...
Левски допусна пълен обрат от 2:0 до 2:3 срещу втородивизионния
Коментари Харесай

Левски започна 2024 година със загуба

Левски позволи цялостен поврат от 2:0 до 2:3 против втородивизионния маджарски Вашаш в първата си зимна контрола в Турция.

Треньорът на " сините " Николай Костов смени всички полеви футболисти на почивката, а тримата сини вратари получиха по 30 минути. Неофициален дебют за Левски направи новото попълнение Фабио Лима. Цунами откри резултата с удар с глава в 15-ата минута. Илиян Стефанов удвои резултата в 50-ата минута, след подаване точно на Лима.

В рамките на 20 минути обаче Вашаш, който през предишния сезон изпадна от елита и сега е на четвърто място във второто равнище, стигна до триумфа с попадения на Кристоф Хинора, Себестиен Ихриг-Фаркашо и на Чонгор Пап.

Иначе през днешния ден Костов пусна пробен състав, като от първата минута на терена започнаха някои от юношите на клуба, като Дейвид Михалев, Кристиян Йовов и Преслав Бачев.

Вандерсон Цунами вкара първия гол за Левски за 2024 година след заучено състояние при осъществяване на корнер.

В 15-ата минута отборът на Костов откри резултата след заучено състояние при осъществяване на топката. Уелтон подаде късо на Асен Митков, който продължи към Марин Петков, а той центрира на далечната греда. Там Цунами с глава от дребен ъгъл в мрежата.

В 20-ата минута Вашаш пропусна положително състояние, откакто Холендер бе в добра позиция в наказателното поле на " сините ", само че ударът му бе блокиран.

В 30-ата минута Асен Митков направи солова акция и стреля от границата на наказателното поле, като вратарят на унгарците Йова я мазета под напречната греда в корнер. Две минути по-късно Марин Петков опитва удар, който още веднъж бе избавен от Йова.

На почивката Николай Костов смени целия тим, без вратаря Николай Михайлов, като дебют за " сините " записа новото бразилско попълнение Фабио Лима. Той нападна по десния фланг, а по левия напададаше 15-годишният Стивън Гаоте, който към този момент се готви с мъжете.

В 51-вата минута Левски удвои задатъка си. Патрик-Габриел Галчев изведе Фабио Лима отдясно, който направи прекрасен финт против противник и върна остро топката на Илиян Стефанов, който с левия крайник я прати във вратата. Стефанов в този миг бе капитан на " сините ".

След час игра Кжищоф Хинора от Вашаш бе оставен непокрит отдясно и той с изострен удар по земя в долния ляв ъгъл на Пламен Андреев понижи пасива на унгарците - 1:2.

В 72-рата минута резервата на Вашаш Себастиан Фаркаш изравни с удар, при който топката се отбли с десния дирек и влезе в мрежата зад третия вратар на Левски Иван Андонов. Това стана откакто играчите на Костов доста елементарно изгубиха топката в средата на терена.

В 80-ата минута Шонгур Пап бе изведен самичък против Иван Андонов и копна топката над българския вратар за 3:2. Контраататака на унгарците стартира от неточност на Асими Фадига в центъра на терена, която загуби топката след опит за финт.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР