Левски донякъде изми срама от загубата срещу Славия, след като

...
Левски донякъде изми срама от загубата срещу Славия, след като
Коментари Харесай

Левски отстрани Лудогорец за Купата след драма с изпусната дузпа в 90-ата и общ резултат 6:5

Левски ненапълно изми срама от загубата против Славия, откакто пред съвсем цялостен " Виваком Георги Аспарухов " в огромна драма в профил Лудогорец и е полуфиналист за Купата. В постоянното време и след продълженията не падна гол, което докара до ударите от бялата точка, при които имаше 11 точни осъществявания от 12 изстрела, с цел да се стигне до пропуща на Мавис Чибота и по този начин Левски излезе огромният победител с 6:5. 

" Сините " се причисляват към компанията на ЦСКА и пловдивските Локомотив и Ботев на полуфиналите, а жребият ще се тегли във вторник (10 март) от 11:00 часа в базата на БФС в Бояна. Както е известно, финалистите ще бъдат избрани в два мача на разменено посещение. 
 
Избраниците на Петър Хубчев и Павел Върба предложиха атрактивен футбол на феновете, а атмосферата на " Герена " беше страхотна. По трибуните имаше над 8 хиляди почитатели на домакините. 

Лудогорец може да съжалява, че не в профил Левски. Шампионите пропуснаха златен късмет да завоюват в постоянното време. В 94-ата минута вратарят на Левски Милан Миятович избави дузпа на румънския бранител Драгош Григоре, което прати срещата в продължения.  

Голямата изненада в титулярните сформира на двата тима беше решението на Павел Върба да заложи на Владислав Стоянов на вратата. Опитният пазач зае мястото на Пламен Илиев. За последно Стоянов пази за първия отбор на първенците в формален мач на 18 март 2017 година против Дунав (Русе) (2:2). Три дни по-късно той получи тежка травма в коляното - скъсано пателарно сухожилие. Последваха няколко интервенции, които удължиха интервала му на възобновяване след интервенцията, само че ето, че три години по-късно той още веднъж е под рамката.

Петър Хубчев пък не можеше да разчита за значимия дуел на осъдените Мартин Райнов и Дени Алар. Контузени пък са Николай Михайлов, Филипе Нашименто, Симеон Славчев и Паулиньо. Атаката срещу Лудогорец поведе Станислав Костов, а зад него играеше Стайн Спиерингс. По крилата нападнаха Найджъл Робърта и Станислав Костов. След санкции се завърнаха Холмар Ейолфсон, Иван Горанов и Янис Каргас, които започнаха титуляри. Привлеченият от Славия вратар Георги Георгиев попадна в групата и беше на аварийна пейка. 

В постоянното време двата тима пропуснаха по няколко положения, като най-сериозните шансове за Лудогорец пропиля Вандерсон. Марселиньо и Кешерю също бяха покрай гол във вратата на Миятович, който пазеше на висота. Черногорецът сгреши само в 29-ата минута, подарявайки топката на Кешерю, само че гостите не съумяха да се възползват.

Владислав Стоянов също отчая " сините " с безупречните си намеси на няколко пъти. Той отрази изстрели на Найджъл Робърта, Станислав Костов и Спиерингс. 

Най-интересната обстановка в постоянното време беше в добавеното време. Марселиньо създаде дузпа, която в 94-ата минута бранителят Драгош Григоре пропусна. Румънецът стреля в левия ъгъл на Миятович, който плонжира и мазета. Така мачът отиде в продължение, само че и в тях не падна гол. При дузпите играчите на двата тима демонстрираха акуратност до 6:5 за Левски, когато Мавис Чибота стреля над вратата и " сините " ликуваха, класирайки се на полуфинал за Купата на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР