Левски“ – ЦСКА, голямото дерби на България, потъна към дъното

...
Левски“ – ЦСКА, голямото дерби на България, потъна към дъното
Коментари Харесай

Вечното дерби спука гума

„ Левски “ – ЦСКА, огромното дерби на България, потъна към дъното в края на сезона. Разочарованието след несполучливата акция за „ сини “ и „ червени “ взе връх в последния конфликт за състезание преди спускането на завесите в Първа лига. След като през октомври предходната година на националния стадион „ Васил Левски “ пристигнаха 25 107 фенове, с цел да видят зрелищното 2:2 от 13-ия кръг, във вторник вечер едвам 8000 души бяха на дуела от плейофната фаза. Така единствено за 206 дни ползата към Вечното дерби падна два пъти и половина.
Статистиката демонстрира, че в хода на шампионата, посещаемостта е намалявала регулярно що се отнася до срещите за състезание. Най-посетен си остава точно дуелът от есента, а след него се подрежда реваншът от постоянния сезон, извоюван от „ алените “ с 1:0. Тогава мачът се игра на наводнен терен и под пороен дъжд, само че това не спря 16 500 почитатели да заемат местата си на трибуните. Единственият гол бе дело на Фернандо Каранга.
Първият мач от плейофите пък приключи 2:2, само че към този момент пред 12 000 фенове.
Срещите за купата на България вършат изключение – 20 000 при 2:0 за „ сините “ и 24 000 на реванша седмица по-късно (2:2). Но очевидно празните витрини на двата гранда отредиха в последния „ синьо-червен “ конфликт за сезон 2017/18 трибуните да останат полупразни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР