Левски 0 : 2 ЦСКА 48′ Голът на Кайседо разбуни

...
Левски 0 : 2 ЦСКА 48′ Голът на Кайседо разбуни
Коментари Харесай

Левски - ЦСКА 0:2, играта се подновява


Левски

0: 2

ЦСКА
 48′  Голът на Кайседо разбуни духовете в Сектор
Голът на Кайседо разбуни духовете в Сектор " Б "

Допълнително подсигуряване за почитателите на " сините "
47′  Снимка 528544
Източник:
47′
Живко Миланов е подхванал промяна на почивката, като Рерас е отстъпил мястото си на Патрик-Габриел Галчев.


46′

45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45′
ПОЧИВКА!
42′  Снимка 528538
Източник:
40′
СПОРНО ПОЛОЖЕНИЕ! ИМАШЕ ЛИ ДУЗПА ЗА ЦСКА? Ситуацията за Левски ставаше все по-тежка, защото част от Сектор " Б " опитваше да нахлуе на терена, очевидно с цел да се разправя със своите " любимци ". В този момент Жорди Кайседо се понесе самичък против Микулич, само че след прикосновение с хърватския пазач на вековниците падна на земя и не насочи може би голов шут. Реферът Ивайло Стоянов обаче не видя задоволително доводи, с цел да уточни бялата точка. Повторения демонстрираха контакт сред вратар и нападател, което би могло да се смята за неверно решение на Сватбата.
37′
ГОООЛ ЗА ЦСКА!! 0:2!! КАЙСЕДО! Сякаш от надалеч по-безобидна обстановка по отношение на предходните, ЦСКА поведе с 2:0 в 37-ата минута. Жорди Кайседо беше надалеч от нормалната си позиция в центъра на офанзивата. Еквадорецът заложи на изненадата и шутира мощно по диагонала. Топката мина през купа от " сини " играчи, чукна се леко в тялото на Атанасов и се трансформира в невъзможна за избавяне от Микулич.
35′
ЙОМОВ! Още един огромен пропуск в " алено " обагри дербито в 35-ата. Феде Варела матира Александров и Рерас с превъзходен пас сред тях за Георги Йомов. Останал самичък против Миколич, крилото опитва да копва елегантно. Хърватинът внимаваше и мазета, а при добавката с глава футболистът с №10 откри единствено външната част на мрежата.
 Феновете на Левски: Когато се колебаеш, кажи истината!
Феновете на Левски: Когато се колебаеш, кажи истината!

Привържениците разпънаха транспарант
33′
ШАНС ЗА ЦСКА! " Армейците " можеха да удвоят своята преднина в 33-ата минута. Тогава нов пробив на Йомов приключи с центриране, което бе изчистено от Ивайло Найденов. Преди бранителя на Левски обаче, с топката пропуснаха да играят Кайседо и Варела от отбора на символичните посетители.
 Левски против ЦСКА и на светлинното табло на националния стадион
Левски против ЦСКА и на светлинното табло на националния стадион

" Сините " изписаха името на " алените " уместно
32′  Снимка 528545
Източник:
27′
Мартин Петков от Левски изпусна своите нерви и получи първия жълт картон в дуела.
26′
КАЙСЕДО! Веднага след появяването си на терена, Георги Йомов можеше бързо да остави своя отпечатък в дербито. Националът на България насочи подаване към близката греда за Кайседо. Еквадорецът изпревари Георги Александров, само че ударът му мина високо над горната греда.
24′
ПРИНУДИТЕЛНА СМЯНА! Малко по-късно лекарският щаб на " алените " установи, че фланговият състезател на ЦСКА няма да продължи мача. Така се наложи Любо Пенев да прави насилствената му промяна с Георги Йомов .
 Снимка 528559
Източник:
19′
Жул Кейта не спираше да основава проблеми за неориентирания Рерас. Африканецът надбяга своя личен надзирател и опита центриране от аутлинията в 19-ата минута. Бързакът обаче разтегна неприятно бедрен мускул и за момент оставането му в мача се оказа под голяма въпросителна.
 Снимка 528534
Източник:
14′
ГОООЛ ЗА ЦСКА!! 0:1! КЕЙТА! Гол №1 в дербито беше реалност с настъпването на 14-ата минута. А той донесе безгранична наслада за секторите " В " и " Г ". Поредна офанзива през зоната на Ивайло Найденов приключи с отлично центриране на Федерико Варела. И до момента в който защитата на Левски следеше предпочитано за Жорди Кайседо, нисичкият Жул Кейта откри своята позиция във вражеското поле, изпревари Рерас и с глава даде значимия задатък за ЦСКА.
11′
Добра офанзива на Левски беше провалена от Билал Бари в 11-ата минута. Мароканецът получи остроумен пас сред отбраната на ЦСКА от Михайлович, само че неприятно негово допиране постави завършек на този остроумен нападателен план.
 Снимка 528542
Източник:
8′
Отговорът на ЦСКА не закъсня, като Феде Варела изненада " синята " защита с късо подаване при корнер към Греъм Кери. Ирландецът предложи нещо приблизително сред шут и подаване за своите сътрудници, само че никой от тях не можа да отиграе прострелната топка.
5′
Нещото като " наследник " напън продължи и през идващите няколко минути. Билал Бари обаче по този начин и не можеше да се измъкне от погледа на двамата нидерландски бранители Кох и Матей.
3′
ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ! Еуфорията от завръщането на почитателите по трибуните се отрази добре и на двата столични гранда. Интересно голово състояние беше записано още във втората минута, когато символичните домакини от Левски получиха късмет да центрират топката от левия фланг. Мартин Петков завъртя топката доста остро, а това изненада неподготвения Бусато. За шанс на бразилеца, коженото кълбо се отби в напречната му греда и излезе в навън.
1′

1′
НАЧАЛО НА ДЕРБИТО!
 Снимка 528539
Източник:
Състав 1. Звонимир Микулич 1. Густаво Бусато 3. Живко Атанасов 2. Юрген Матей 4. Мартин Райнов - капитан 4. Мено Кох 6. Ивайло Найденов 5. Федерико Варела 19. Билал Бари 7. Енрике Рафаел 23. Фейсал Рерас 8. Греъм Кери 28. Тома Даске 14. Абдулей Жул Кейта 41. Георги Александров 15. Тибо Вион 79. Мартин Петков 19. Иван Турицов 89. Андриан Краев 21. Амос Юга - капитан 91. Драган Михайлович 30. Жорди Кайседо Треньор Живко Миланов Любослав Пенев Резерви 13. Николай Михайлов 25. Димитър Евтимов 9. Стивън Петков 10. Георги Йомов 11. Здравко Димитров 17. Бисмарк Чарлс Сие 22. Патрик-Габриел Галчев 20. Тиаго Родригес 45. Илия Димитров 24. Джером Синклер 77. Илия Юруков 16. Асен Дончев 88. Марин Петков 28. Пламен Гълъбов
Левски и ЦСКА се изправят един против различен в конфликт от последния кръг на постоянния сезон в efbet Лига. Мач №1 на България стартира в 17:00 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

Интересът към Вечното дерби е голям, даже и двата тима да не се борят за нищо в шампионата до края на плейофите. Пуснатите в продажба билети при стеснен потенциал бяха разпродадени за по-малко от час, а доста искащи не съумяха да се снабдят с пропуски.
 Георги Александров: Срещу ЦСКА ще се опитаме да опровергаем всички рецензии към нас
Георги Александров: Срещу ЦСКА ще се опитаме да опровергаем всички рецензии към нас

" Не мисля, че има терзание или боязън в някой от футболистите "

На скамейката на ЦСКА след изтърпяно наказване се завръща треньорът Любослав Пенев. Очакванията са Ел Голеадор да заложи на офанзивна тактичност. Той ще разчита на съвсем същите реализатори от триумфа над Лудогорец в Разград с 2:1 в полуфиналния реванш за Купата на България, когато всичко се реши през първите 45 минути.

Извън сметките е Жеферсон, а Енрике е под въпрос. Очаква се експертът да заложи на Греъм Кери, който е като прероден под негово управление и в последните три срещи подсети за най-хубавите си времена с " алената " фланелка.



В защита Любо ще заложи на карето Турицов, Кох, Матей и Мазику. Като отбранителен халф до Юга ще стартира Вион. За други сигурни титуляри през днешния ден могат да се смятат Йомов и Кайседо. Очаква се в игра да се завърне Тиаго, само че вероятно той може да бъде сменен от Варела.
 Отварят
Отварят " Васил Левски " 90 минути пред Левски - ЦСКА

Срещата е в неделя от 17:00 часа

В същото време Живко Миланов, който води Левски поради заразяването на титуляра Славиша Стоянович с ковид, има алтернативи за нападението. На върха най-вероятно ще заложи на Бари, а зад него ще работи Краев. В центъра на отбраната ще си партнират Живко Атанасов и Георги Александров. Вдясно ще е Михайлович, а отляво изборът е сред Галчев и Рерас. В халфовата лини ще забележим Райнов и Даске, а по крилата - Мартин Петков и Здравко Димитров.

ЦСКА излиза като любимец в мача поради моментното положение, само че историята е посочила, че в дуели с подобен заряд предварителните упования не постоянно се сбъдват.

 Сериозни ограничения за сигурност за Левски - ЦСКА
Сериозни ограничения за сигурност за Левски - ЦСКА

На дербито ще има 4000 фенове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР