Левскари, тази сутрин на 81-годишна възраст си отиде една от

...
Левскари, тази сутрин на 81-годишна възраст си отиде една от
Коментари Харесай

От Левски: Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!

Левскари, тази заран на 81-годишна възраст си отиде една от най-ярките светлини на нашия клуб, признакът и емблемата на левскарщината, написа в уеб страницата на Левски. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си „ синята “ концепция. Напусна ни титанът Сашо Костов! Няма нито думи, нито метод да опишем тъгата си. Мъката по загубата на един човек, който знаеше по какъв начин да те накара да се усмихнеш. Човек, който те пренасяше за секунда в най-романтичните времена на Левски и говереше с боязън за Гунди. За това вълшебно време и по тази причина какъв брой огромна дума е да си левскар. Човекът, който споделяше, че левскарският дух в никакъв случай няма да почине.

След твоята загуба, бате Сашо, остава една голяма празнота, само че всички левскари сме длъжни да осъществим твоя завет и в никакъв случай да не оставяме „ синята “ концепция да бъде сломена. Длъжни сме да пазим и предаваме левскарския дух на поколенията.

Ще помним постоянно усмивката, която не слизаше от лицето ти, макар тежко претърпените загуби на другари и компликациите, през които мина. Ще помним уроците ти и тези мигове, в които се връщаше обратно в спомените си, с цел да ни споделяш по какъв начин постоянно мечтаеш за миговете, в които си бил заобиколен от своите другари. Сега си при тях. Сега можеш да кажеш на Гунди, всичко което не съумя, когато бяхте един до друг на терена. Сега още веднъж ще сте едно огромно семейство. Там в синевата, където те чакат и другите митове.

Зад гърба си Сашо Костов остава незабравими мемоари. Записва присъединяване на международните шампионати в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за „ сините “. Трикратен първенец на България и петкратен притежател на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от главните стълбове, които крепяха левскарските полезности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да споделя той. Отиде си, с цел да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние в никакъв случай няма да те забравим!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР