Левкемията вече не е страшна диагноза. От май тази година

...
Левкемията вече не е страшна диагноза. От май тази година
Коментари Харесай

Специалисти с добра новина за болните от левкемия! Има живот и отвъд медикаментите

Левкемията към този момент не е страшна диагноза. От май тази година след сполучливо завършени клинични изпитвания и инспекции от контролните органи в характерността на актуалното лекуване на хроничната миелоидна левкемия с тирозинкиназен инхибитор е записано, че приемът на медикамента може да се приключи и пациентът да остане в цялостна ремисия, или с други думи - да се върне към живота на здрав човек, без да пие медикаменти всеки ден.

Това оповестиха на конференция националният съветник по клинична хематология и шеф на Клиниката по онкология и хематология към УМБАЛ “Св. Георги” - Пловдив, проф. доктор Жанет Грудева, ръководителят на Българското здравно съдружие по хематология и шеф на Лабораторията по хематопатология и имунология към Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести проф. доктор Маргарита Генова и проф. доктор Георги Балаценко, шеф на Лабораторията по цитогенетика и молекулярна биология към Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести.

Специалистите нарекоха новината гражданска война в хематологията, тъй като до момента даже преодоляването на заболяването изискваше надзор и лекуване до края на живота. Сега обаче с модерната терапия може да се реализира толкоз бездънен молекулярен отговор против левкемичните кафези, че те въобще стопират да се появяват в кръвните проби. С нерешителност хематолозите разясняват, че това доста наподобява на цялостно изцеление, което разрешава на хората с диагнозата да живеят напълно естествен живот, въпреки че заболяването продължава да се счита за хронична и нелечима.

Мнението на експертите, както и повече за лекуването на левкемията, четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР