Левият защитник на ЦСКА Брадли Мазику ще се сбогува със

...
Левият защитник на ЦСКА Брадли Мазику ще се сбогува със
Коментари Харесай

Сбогуване в ЦСКА след финала с Левски

Левият бранител на ЦСКА Брадли Мазику ще се сбогува със съотборниците си в дните след финала с Левски. Твърде евентуално е точно дербито да се окаже последният дуел на конгоанския национал с аления екип, като последните две срещи на отбора в шампионата са протоколни, написа " Тема спорт ".

Армейците посрещат Ботев Пловдив в четвъртък от 18:00 часа и гостуват на Черно море идната неделя от 20:30 часа, само че към този момент е ясно, че ще заемат втората позиция в крайното класиране.
 Редица тимове с предложения към Брадли Мазику
Редица тимове с предложения към Брадли Мазику

Бранителят има съответни оферти от Швейцария, Белгия и Франция

Както е известно, договорът на Мазику изтича след края на сезона и няма да бъде възобновен. Според осведомени 25-годишният ляв краен защитник към този момент има предварителна спогодба с отбор от френския хайлайф, където ще продължи кариерата си. Конгоанецът бе един от най-качествените чужденци по родните терени в последните 3 сезона. Той пристигна на " Армията " през лятото на 2019-а, като записа 109 мача, 20 от които в евротурнирите. Предстоящият край на Купата на България пък ще бъде трети за него в шампионата след загубата с дузпи от Локомотив Пловдив през 2020-а и триумфа над Арда през предходната година, в които стартира като титуляр.

Още при започване на пролетния полусезон бе ясно, че Мазику ще напусне " Армията " през лятото. Въпреки това тогавашният ментор на отбора Стойчо Младенов разгласи, че ще продължи да разчита на конгоанеца, който от своя страна му е заречен, че ще дава максимума от себе си и няма да се пести, както постоянно се случва при сходни обстановки по родните терени. Той съблюдава думата си, като макар моментните спадове през този сезон е един от най-постоянните футболисти на ЦСКА в последните години. От Борисовата градина са в интензивно търсене на негов заместител, като към този момент са набелязали няколко варианти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР