Левият защитник на националния отбор на Сърбия по футбол Филип

...
Левият защитник на националния отбор на Сърбия по футбол Филип
Коментари Харесай

Защитник на Сърбия: Срещу Илиан Илиев няма да е лесно, всичко зависи от нас

Левият бранител на националния тим на Сърбия по футбол Филип Младенович е оптимист за класирането на финалите на Европейското състезание следващата година.

" Плавите " не нуждаят от тъждество в семейството на България в неделя от 16:00 часа в Лесковац, с цел да си обезпечат място на Евро 2024 в Германия през идващото лято.

Сърбия е втори в група " G " преди последния кръг от квалификациите в края на седмицата с актив от 13 точки. Лидерът Унгария, който има 15 точки и към този момент си обезпечи квота за континенталните финали, приема Черна гора, който е трети с 11 точки.

" Всичко зависи от нас, както и чакахме в края на тези квалификации. Държим ориста в ръцете си. Знаем какво би трябвало да създадем и сигурно се надяваме на благополучен свършек ", разяснява футболистът на гръцкия гранд Панатинайкос.

Сърбите са наясно, че против България с новия старши треньор Илиан Илиев няма да бъде толкоз елементарно, защото " трикольорите ", които са последни в класирането с 3 точки и без победа в акцията, няма какво да губят в срещата.

" Говорим непрестанно. Няма лесни мачове и леки противници, всеки желае да играе и да печели. Но отново споделям, всичко зависи от нас, знаем какво ни би трябвало, упражняваме добре, готвим се крепко и чакаме с неспокойствие дуела, с цел да реализираме това, което нашия футбол чака от четвърт век. Мисля, че тази генерация заслужава да се класира на Европейско състезание ", счита бранителят.

България нощес приключи 2:2 против Унгария в София след равнене на противника в последните секунди, като " трикольорите " позволиха попадение в спомагателното време в трети мач от седемте в квалификациите. Преди това Сърбия измъкна 1:1 в Разград с гол в последните секунди, а Черна гора завоюва с 2:1 в Подгорица също с прецизен изстрел в самия край.

" Всичко това е просто необикновено. Сега те си вкараха автогол. Не знам какво да кажа, нека и ние имаме сходен шанс в неделя, само че съм уверен, че няма да се стигне до такава степен и ще решим нещата доста по-рано, тъй като сме уверени в силите си и в нашия треньорски щаб. Вярваме, че ще реализираме нужния ни резултат, който всички хора в Сърбия, които обичат футбола и поддържат националния тим, чакат от толкоз години ", сподели още Младенович.

Очакванията са стадионът в Лесковац да бъде цялостен, макар наказването, поради което три от четирите бранша ще бъдат затворени за почитатели, само че в тях ще бъдат настанени деца до 14 години.

" Хубаво е, че ще има почитатели на стадиона, това ще ни даде спомагателна мотивация да реализираме нужния ни резултат и ще ни разреши да споделим насладата си с нашите последователи ", приключи бранителят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР