Левият краен защитник на Черно море Юго Кононго е силно

...
Левият краен защитник на Черно море Юго Кононго е силно
Коментари Харесай

Нов в Черно море: Илиан Илиев ме научи на неща, каквито във Франция не са чували

Левият краен бранител на Черно море Юго Кононго е мощно впечатлен от старши треньора на тима Илиан Илиев.

Юношата на Бордо, който е роден във Франция, само че има два мача за националния тим на Конго, дойде на "Тича " през зимата и към този момент записа 12 мача с две асистенции за "зелено-белите ". От думите му пред изданието "Аctufoot " излиза наяве, че за мощното му показване голяма роля имат упътванията на Илиев.

БФС уточни съдиите за баражите

"Треньорът ми Илиан Илиев е извънреден експерт. Невероятно е на какво ме научи. Основни неща, които в никакъв случай не са ми показвани във Франция. Нямам думи, с които да му благодаря, че ми даде този късмет ", разяснява 26-годишният защитник.

"Футболът в България се базира на техниката и на физиката, само че няма съвсем нищо общо с френския. Много по-тактически е. Целта е топката да се движи по тревата, няма изритвания напред и балонни топки. Нивото значително е като на Лига 2 във Франция ", изясни още той.

Кононго не крие, че е впечатлен от професионализма в България. "Преди бях чувал единствено за огромните тимове като Левски, ЦСКА и Лудогорец. Когато пристигнах, бях в действителност сюрпризиран от равнището на професионализма в клуба. Няма никакви забавяния на заплащането, подготвителната база е доста добра, изобщо всичко е доста професионално. Черно море е незабавно след водещите клубове в България ", разяснява той.

Илиан Илиев: Ще бъде ужасно да спечелим баража за Лига Европа

Кононго се надява варненци да завоюват плейофа за Лига Европа против Левски на "Герена " (24-и май) и да играят в евротурнирите през лятото.

"Вече записах над 10 мача с няколко асистенции. Надявам се да продължа да се представям по този начин, да се развличам, да продължа да катеря футболната стълбичка и един ден да заиграя на още по-високо равнище. В кратковременен проект желая да се класираме за Лига Европа. За мен също по този начин е доста значимо още веднъж да се завърна в националния тим на Конго ", съобщи още Кононго./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР