Левият испански министър-председател Педро Санчес подготвя почвата за помилване на

...
Левият испански министър-председател Педро Санчес подготвя почвата за помилване на
Коментари Харесай

Испанският премиер подготвя почвата за помилване на каталунски лидери

Левият испански министър-председател Педро Санчес приготвя почвата за опрощение на борещи се за самостоятелност на Каталуния политици, наказани за опита за разединение през 2017 година - политически рисковано решение за неговото държавно управление на малцинството, оповестява Франс прес.

" Има време за наказване и време за единодушие ", сподели в Камарата на депутатите социалистическият водач, изправен пред дясна съпротива, наелектризирана до прекаленост от опцията за такова опрощение.

Освен десницата, която непрестанно упреква Санчес, че отстъпва пред каталунските сепаратисти, правосъдната власт също се произнесе против тази мярка.

Върховният съд, който през октомври 2019 година постанови присъдите на тези 12 борещи се за самостоятелност водачи, изясни през вчерашния ден, че се опълчва на " всяко отчасти или цялостно опрощение ", в мнение, което не е обвързващо за изпълнителната власт.

Най-висшата правосъдна инстанция в Испания акцентира по-специално неналичието на " доказателство или симптом за разкайване " у тези някогашни членове на районното държавно управление и водачи на борещи се за самостоятелност организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР