Левият бек на Аталанта Робин Госенс говори за начина, по

...
Левият бек на Аталанта Робин Госенс говори за начина, по
Коментари Харесай

Защитник на Аталанта: Всички подценихме коронавируса

Левият бек на Аталанта Робин Госенс приказва за метода, по който възприема пандемията от ковид. Както е известно, Бергамо се намира в Ломбардия - епицентъра на заболяването в Италия.

" Едно нещо не разбирам - за какво ни разрешиха да играем пред затворени врата, само че имаше тълпи от хора пред стадионите в мачовете от Шампионската лига? Няма смисъл в това. Усетих страха, когато оповестиха, че Ломбардия е в центъра на всичко и че на никое място другаде в Европа няма толкоз доста случаи на инфектирани. В същия ден си споделих: " ОК, преди беше в Ухан, толкоз надалече, а в този момент е тук. Вече сме в заплаха ". Страхът не е единствено в прилежащите райони, а най-много в Бергамо, който сега е нереален град. Казаха ми по какъв начин страниците на локалния вестник са цялостни с некролози. Това е плашещо. Тогава си рекох: " Аз и Рабеа, годеницата ми, би трябвало да си поговорим. Може би ще желае да се прибере назад в Германия ". Тя обаче изиска да остане при мен и по този начин и стана.

#Atalanta wingback Robin Gosens has revealed that “we underestimated” the Coronavirus but now live in a “ghost town” in Bergamo. #SerieA #UCL #Coronavirushttps://t.co/qeNqoYrSC9 pic.twitter.com/k0NGHjRePL
— footballitalia (@footballitalia) March 16, 2020
В деня на позитивния тест на Даниеле Ругани всички си помислихме: " Кой знае по кое време ще се върнем към игра? " Размишлявах за карантината, за него, за съотборниците му, за съперниците му. Помислих, че всички сме в една лодка. Фактът е, че от през днешния ден аз също съм в самоизолация, само че нищо не се е трансформирало. На процедура съм още от сряда. Също толкоз обезпокоен съм, колкото в предходните дни - нито повече, нито по-малко. Знаехме, че е 99% несъмнено, че ще играем най-малко в Шампионската лига, тъй че се опитахме да упражняваме добре и да работим старателно. Но не беше елементарно да се концентрираме. Повтаряхме непрестанно нещата, които бяхме посочили на терена, и метода, по който бяхме написали история. Поне щяхме да предизвикаме усмивки измежду нашите почитатели и да създадем града благополучен минимум за два часа.

 Аталанта също бяха подложени на карантина
Всички подценихме ковид, аз първи го направих. Казвах си, че в най-лошия случай той е като грип. Излизах, ходех по заведения за хранене, виждах се с другари. Не познавах врага и неговите мащаби. Разбрахме го едвам когато към този момент имаше голям брой случаи, обяснявайки смисъла на тези две думи - " алена зона ". След къса несериозност най-хубавото в Италия се появи нескрито - куражът, солидарността, идентичността на хората, любовта към живота и благодарността. Трогна ме това по какъв начин хората излизат на терасите си и приветстват докторите и медицинските сестри ", описа Госенс пред " Гадзета дело спорт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР