Левицата смята, че финансовите средства трябва да се насочат за

...
Левицата смята, че финансовите средства трябва да се насочат за
Коментари Харесай

БСП: Не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови самолети

Левицата счита, че финансовите средства би трябвало да се насочат за компенсиране на семействата и бизнеса

На фона на растящите цени на енергийните запаси и потребността от финансови средства за компенсиране на семействата и бизнеса, изрично не сме съгласни служебното държавно управление да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. Това се показва в позиция на Българска социалистическа партия, публикувана от пресцентъра на партията, във връзка оповестените планове на служебния кабинет да ангажира България със закупуване на нови 8 самолета Ф-16.

Левите хора желаеме повече средства за обществена политика, каквато провеждахме ние в постоянния кабинет до момента, означават от левицата.

„ Без да отхвърляме нуждата от модернизиране на българската войска, заявяваме, че служебният кабинет не може да поема нови задължения, нито да взима стратегически решения. Те би трябвало да бъдат оставени на идващото постоянно държавно управление, което да направи деликатен обзор във връзка с действителните потребности, периодите и изискванията, преди да бъде взето дефинитивно решение “, показват от Българска социалистическа партия.

От левицата припомнят, че служебното държавно управление е призвано да приготви провеждането на предварителните парламентарни избори и да взема решение най-неотложните въпроси пред страната. Подготовката и сключването на военни покупко-продажби за милиарди не е измежду тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР