Левицата призова за по-бърза работа, така че да има резултат

...
Левицата призова за по-бърза работа, така че да има резултат
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Да направим всичко възможно, така че пострадалите от наводненията хора да усетят грижата ни за тях

Левицата прикани за по-бърза работа, тъй че да има резултат за хората за наближаващите зимни месеци

„ Бедствието ни връхлетя и хората в Подбалкана – Богдан, Каравелово и Слатина, в частност Войнягово и Розино, и малко преди този момент професионалната гимназия „ Христо Смирненски “ и част от един от кварталите в Карлово, за жалост, не престават да живеят в изискванията от последствията на този пъкъл. “ Това съобщи депутатът от Карлово и представител на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Веска Ненчева по време на чуването на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Народното събрание по отношение на активността по възобновяване на вредите от наводненията. 

Ненчева прикани народните представители и вътрешния министър да си създадат нужните заключения от чуването, тъй че работата по възобновяване на вредите да бъде по-продуктивна и в по-бързи периоди, тъй че да има резултат за хората за близките зимни студени месеци. 

„ Факт е, че в първите седмици имаше извънредно тежка и сложна взаимовръзка сред институциите. В първите две седмици доброволческият труд, солидарността сред хората, даренията в действителност компенсираха работата на институциите. И това съумя да съвземе до известна степен хората в този доста тежък миг, в който те не знаеха по какъв начин да реагират “, изтъкна депутатът от левицата. 

Веска Ненчева също обърна внимание, че са се основали доста сметки, по които хората желаеха да създадат своите дарения, само че остава неразбираема връзката на Междуведомствената комисия с хората, които дават отговор за тях и методът, по който средствата се разходват. 

Според Ненчева би трябвало да се погледнат и устройствени проекти на трите села. „ Мнението на хората е, че тогава когато се дават средства за ремонт на къщи, които стоят под угрозата бедствието да се повтори и още веднъж да се постановат същите дейности, дали не е по-добър разновидността за размисъл върху устройствените проекти на потърпевшите обитаеми места “, показа тя. По нейните думи Министерство на вътрешните работи си е свършило работата по попречване на мародерства. 

„ Очакваме с неспокойствие съвещанието на Междуведомствената комисия. Нека да има по-координирани дейности, дано да има и транспарантна и ясна информация. Потърпевшите села са единствено три. Ние в действителност би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да усетят хората грижата ни за тях “, призованародният представител от Българска социалистическа партия.

По-рано Веска Ненчева насочи въпрос към вътрешния министър за регистъра на вредите в публичните и персонални здания и за обезщетенията, които страната ще изплати.

Народният представител от Пловдив-област Манол Генов призова да се поучим от грешките си и напомни случаите в Стражица и Бисер и това, че на доста места от десетилетия има невъзстановени вреди.

„ Общинската инфраструктура и републиканската инфраструктура ще се възвърне, само че огромна болежка на хората е тяхното имущество. Има ли механизъм за това и най-важното за тях е – по кое време те ще бъдат овъзмездени? “, попита социалистът. 

Министър Демерджиев увери, че се прави всичко допустимо вредите по частните домове да бъдат обезщетени, както и че се оказва помощ на хората да съберат нужната документи, като тя ще бъде прегледат предпочитано в Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР