ЛЕВИЦАТА! при внасяне на жалба в съда: Подготвя се тежка

...
ЛЕВИЦАТА! при внасяне на жалба в съда: Подготвя се тежка
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА!: Подготвя се тежка изборна манипулация с незаписването на машинния вот в протоколите


ЛЕВИЦАТА! при внасяне на тъжба в съда: Подготвя се тежка изборна операция с незаписването на машинния избор в протоколите

 

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! внесе тъжба в Административен съд София – град против решението на ЦИК за в протоколите на секционните и районните изборни комисии да не се отразяват поотделно резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване.

 

Според представителите на ЛЕВИЦАТА! това е жестоко тъпчене на правилата и духа на Изборния кодекс, в това число и на съответни разпореждания – член 271, 277, 279, 281, които изискват резултатите от машинното гласоподаване да се броят настрана, а не да бъдат регистрирани дружно, каквото планува решението на Комисията. 

 

От новото ляво обединяване считат, че нарушавайки тези разпореждания, болшинството в ЦИК има една цел – да замете следите от кражбата на избор и от операцията на изборните резултати, като това е подготовката на тежка изборна операция.

 

Едновременно с жалбата в съда от ЛЕВИЦАТА! изпращат и сигнал и до ОССЕ, които при всички избори изпращат свои задачи за наблюдаване честността на вота.

 

„ Хартиената коалиция в ЦИК основава предпоставки за обири и тежки операции на вота “, разяснява Мая Манолова от Левицата!. Според нея хартиената коалиция, която се разправи с машинното гласоподаване и върна хартиената бюлетина, в този момент техните представители в ЦИК от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и двама от Има Такъв Народ гласоподават за това да не е вероятен надзор върху резултатите от машинното и хартиено гласоподаване.

 

Валери Жаблянов добави, че в Изборния кодекс ясно са записани два метода за гласоподаване и те би трябвало да се регистрират настрана и не може да има никакъв разумен претекст за какво ЦИК взима решение за общото им преброяване. 

 

Той прикани за анулация решението на ЦИК от самата Комисия или от съда като заключи, че „ Българските жители се нуждаят от явен избирателен резултат, с цел да могат да повярват в демокрацията в България. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР