Левицата категорично няма да подкрепи правителство с първия мандат на

...
Левицата категорично няма да подкрепи правителство с първия мандат на
Коментари Харесай

Румен Гечев преди пленума на БСП: Категорично няма да подкрепим първия мандат

Левицата изрично няма да поддържа държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС поради съществени разминавания в обществената политика, военната помощ за Украйна, бюджетния недостиг и еврозоната.

Това съобщи преди съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев, член на Изпълнителното бюро на партията.

 

" Трябва постоянен кабинет, само че в случай че надделее здравият разсъдък и се разберем по цели, а не лист от 20 фантазии. Но няма по какъв начин да оставим българския народ на нулиран бюджет след 10-и. Най-лошият вид е удължение на настоящия бюджет и по тази причина Българска социалистическа партия вършим всичко допустимо, с цел да има кабинет. Първият няма по какъв начин да го подкрепим и тогава ще сме градивна съпротива. Те да си търсят болшинство ", сподели Румен Гечев.


„ Ние ще бъдем градивна съпротива на първия мандат със съответните корекции, които би трябвало да бъдат направени в политиките, само че дано да забележим по какъв начин ще се развият нещата - това е отговорност на първите и вторите ”, акцентира членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. 

 

Социалистите разискват дилемите на партията в настоящата политическа конюнктура. Националният съвет ще разиска и доклад на изборите на 2 април. Очаква се още пленумът да дефинира идните задания по отношение на локалните избори наесен.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР