Левицата и десницата договориха план за коалицияБерлин е за замразяване

...
Левицата и десницата договориха план за коалицияБерлин е за замразяване
Коментари Харесай

Германия слага таван за броя на бежанците

Левицата и десницата договориха проект за коалиция


Берлин е за заледяване на договарянията на Турция с Европейски Съюз


Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер, канцлерката Ангела Меркел и ръководителят на ГСДП Мартин Шулц идват за конференция след договарянето на проект за договаряния за коалиция. Очакванията са те да продължат до април.

Германия ще вкара таван за банкет на бежанци, като ще позволява сред 180 000 и 220 000 души най-много годишно. За това се договориха социалдемократите (ГСДП) на Мартин Шулц и десницата ХДС/ХСС на Ангела Меркел, съобщи Агенция Франс Прес.

Мярката за ограничение на притока на преселници е записана в проектоспоразумение от 28 страници за проект за начало на публични договаряния за ръководеща коалиция. То бе контрактувано в предварителните договаряния сред водачите на левицата и десницата, които започнаха в неделя и завършиха в ранните часове през вчерашния ден, като последният тур от диалози продължи повече от 24 часа. Проектоспоразумението ще бъде показано на партиите, а ГСДП следва да даде утвърждение за започване на съответни договаряния за държавно управление на конгреса си на 21 януари.

Освен таван за идващи бежанци, се планува и таван за събирането на фамилии на живеещи в Германия бежанци, който ще е 1000 души на година.

В икономическата сфера се плануват последователно унищожаване на налог взаимност, въведен след обединяването през 1990 година в помощ на по-бедния Изток. Очаква се тази стъпка да докара до облекчения на стойност 10 милиарда евро за жителите за интервал от 3 година до 2021 година ГСДП не съумя да наложи желаното от нея повишение на налога на богатите и съглашението не планува увеличение на данъците. Договорени са вложения от 5,95 милиарда евро в цифровизация, обучение и проучвания.

По отношение на бъдещето на Европейски Съюз проектът за коалиция демонстрира доближаване с позициите на френския президент Еманюел Макрон за повече интеграция на страните от еврозоната, в това число и за предстоящ “инвестиционен бюджет ” на страните от валутния съюз.

В съдружния си проект левицата и десницата записаха и че не желаят затваряне на глави от договарянията на Анкара с Европейски Съюз, нито отваряне на нови поради положението на демокрацията и правата на индивида в Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР