Левицата е притеснена дали парите, които отделя държавата за подкрепа

...
Левицата е притеснена дали парите, които отделя държавата за подкрепа
Коментари Харесай

БСП пита: А ще стигнат ли парите до фирмите?

Левицата е обезпокоена дали парите, които отделя страната за поддръжка на бизнеса, ще стигнат до компаниите, които в този момент изпитват усложнения.

На брифинг в партийната централата професор Румен Гечев посочи, че Българска социалистическа партия поддържа заделянето на финансов запас за заплащането на изключителния труд в Министерство на вътрешните работи, МО и за опазването на здравето. Гечев също поддържа мярката с парите за капитализация на ББР . Такива ограничения са подхванати от съвсем всички страни членки на Европейски Съюз и отвън него, разяснява аленият народен представител. Столетницата поддържа държавната мярка да се поеме 60% от работната заплата на служителя от страната , а 40% от работодателя, с цел да се запазят работните места на застрашените.

Гечев обаче недоумява по какъв начин са заделени 4,5 милиарда лв.. Сметките на левите показвали, че сумата, която се дава действително е под 2 милиарда лв.. Не единствено, че тази сума е под 2 милиарда лв., само че от там има едни странни калкулации на господин премиера, българското държавно управление и министъра на финансите, че тези 500 милиона лв., които са за рекапитализация на Българската банка за развиване, щели да доведат до 2.5 милиарда лв. заеми, което е огромна мистерия за икономическата доктрина и процедура, посочи Румен Гечев. За огромно страдание Българската банка за развиване не извършва главната си функционалност - средствата да отиват за дребни и междинни компании, акцентира социалистът.
 Като пестник да сме, зове Бойко Борисов Обновена
Като пестник да сме, зове Бойко Борисов

Премиерът даде план на отделяните средства от страната за рецесията

За огромно страдание по наша достоверна информация забележителна част от заемите се дават на крупни български " предприемачи " , разкри той. Това било дребна група хора, свързани с властта. Червеният народен представител се притеснява, че малко компании ще се възползват от мярката 60:40, тъй като тя не била в полза на компаниите. Сметките демонстрират, че доста от тях все ще имат по-голям интерес да съкратят хората и да трансферират на Национален осигурителен институт, в сравнение с да покриват тези 40%, аргументира се Гечев.
 Томислав Дончев: Да не разглобяваме страната на 10-тия ден от рецесията
Томислав Дончев: Да не разглобяваме страната на 10-тия ден от рецесията

Какво повече като ограничения от властта за начало?

Левите ще показват свои ограничения. Червеният народен представител е засегнат от мненията на финансовия министър Владислав Горанов за някои " маргинали ".

" В мярката, която предлага държавното управление за до 1500 лева заеми да се дават на хора, които са съкратени от българските компании, в действителност какво поема страната? Тя предлага българските фамилии да поемат спомагателни заеми ", сюрпризиран е Румен Гечев.
 Караниколов предизвести бизнесът да не лъже поради ограниченията
Караниколов предизвести бизнесът да не лъже поради ограниченията

Държавата готви още ограничения за стопанската система при по-дълга криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР