Левицата е изправена пред сериозното предизвикателство - от една страна

...
Левицата е изправена пред сериозното предизвикателство - от една страна
Коментари Харесай

Сергей Станишев пред БНТ: БСП достигна безпрецедентно дъно

Левицата е изправена пред сериозното предизвикателство - от една страна са договарянията за сформиране на кабинет, от друга - вътрешни проблеми за избор на ръководител.

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разяснява тези тематики в изявление за Българска национална телевизия.

" Всеки социалист в България има терзания за ориста на Българска социалистическа партия, тъй като тя е достигнала невиждано дъно - от съвсем 900 000 до към 250 000 гласа. За първи път може да се приказва за загуба освен на външна страна, само че и на ядро ", съобщи Станишев.

За него линията на консервативна левица не е идентичността на Българска социалистическа партия, която желае да бъде съвременна, европейска партия, да притегля и леви, и центристки гласове

Консолидация на лявото и уголемение на центъра - би трябвало да се промени политиката, съобщи ръководителят на европейските социалисти

" Искам да знам кои са тези членове на Националния съвет, които считат, че всичко е окей и дават самоуверен мандат на това управление, което всъщност не пое отговорност за резултата, тъй като псевдо оставката е един трик за печелене на време ", съобщи Станишев.

Според Станишев отново се търсят отговорни за обстановката в Българска социалистическа партия, включително - вътрешната съпротива на партията и президента.

" Ясно е, че анексията на Крим не се основава на интернационалното право и това е еднопосочна и безапелационна позиция на Европейски Съюз. Това, което президентът е имал поради, най-вероятно, е действителността, която сега е такава ", разяснява той изявлението на Радев във връзка с Крим.

" Аз гласувах за президент, който въплъщава преобладаващото предпочитание на българските жители за смяна на модела, което се прояви още на митингите предходната година, което се изрази и в последните три парламентарни избора ", добави ръководителят на ПЕС.

Вижте още във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР