Левите формации трябва да дадат ясен знак, че са готови

...
Левите формации трябва да дадат ясен знак, че са готови
Коментари Харесай

Румен Петков обединява левите, иска Борисов да си ходи

Левите обединения би трябвало да дадат явен знак , че са подготвени да създадат решителна стъпка към взаимен разговор. Това ръководство е незаконно и би трябвало да си върви , приканва Румен Петков член на ИБ на АБВ. Той е безапелационен, че страната се управлява без ясна визия за развиване и образуване на дълготрайни политики.

По думите му това ясно си проличава и от последните дейностите на държавното управление , което през последните няколко седмици отпусна средства на редица институции, заобикаляйки всевъзможни правила.

" Проблемът е в метода, по който се отпускат тези средства. Това е жестоко тъпчене на нормативната уредба и цинизъм. Не може в продължение на 6-7 месеца да обясняваш по какъв начин няма да дадеш да се усилят заплатите в Министерство на вътрешните работи и след това, един месец откакто си приел бюджета на страната за 2018 година, да кажеш " ето ви 100 милиона лв. ". Това е цинично ръководство на страната и обществените средства. Този път синдикатите на Министерство на вътрешните работи демонстрираха, че имат и темперамент, и гръбнак, че ще си пазят ползите и то с цялостно право. Но методът " ето ви 100 милиона и млъкнете "...., по този начин страна не се ръководи " , разяснява той.

" Това не са политики. Пак не разясняваме политики и трайни решения, а разясняваме решения на парче. Днес, тъй като от Министерство на вътрешните работи са били по-речовити, хайде на Министерство на вътрешните работи да дадем, на следващия ден - тъй като от Българска академия на науките провесиха в символ на митинг черно знаме - хайде да дадем на академията ", добавя Румен Петков.

 АБВ не ревнуват, че социалистите почерпили хрумвания от предизборната им стратегия
АБВ не ревнуват, че социалистите почерпили хрумвания от предизборната им стратегия

Проданов дефинира Бюджет 2018 като бюджет на застоя

" Ако има схващане, че този метод на ръководство на страната е незаконен, че се разходват средства през главата на Народното събрание, че средствата се отпускат според от това кой е по-гръмогласен, значи това ръководство просто би трябвало да си върви. И тук управленията на левите обединения би трябвало да дадат доста явен знак , че са подготвени да създадат решителна стъпка за един взаимен разговор и за намиране на решения, в случай че щете най-малкото поради идните евроизбори и тези за локална власт. З а нас от АБВ разговорът е въпрос на осъзната нужда " , показва той.

Във връзка с разбор на връзките в лявото политическо пространство, Петков разяснява, че " предходната седмица един от столичните клубове на Българска социалистическа партия предложения ръководителят ни Константин Проданов да изнесе лекция за бъдещето на левицата. И този разговор би трябвало да доближи до обществото, с цел да види то същинската, проведена опция. Иначе ще продължим да гледаме по какъв начин гласоподават тези подвластни 300-400 хиляди чиновници от държавната администрация , които зависят от ръката на който би трябвало. Ще продължим да гледаме мачкането на бизнеса и по какъв начин той се огъв а, тъй като вижда, че няма друга опция ".

 Опозиция в Народното събрание няма, уверен водачът на АБВ
Опозиция в Народното събрание няма, уверен водачът на АБВ

Проданов счита, че разликите в антикорупционните закони на ГЕРБ и Българска социалистическа партия са козметични

" Корнелия Нинова не може сама да детронира ГЕРБ и аз мисля, че това се схваща - че Българска социалистическа партия сама доста мъчно може да смъкна ГЕРБ от власт. За това поздравявам такива дейности като тези, които се направиха през последната седмица и през месеците преди този момент, тъй като те демонстрират подготвеност за образуване на друго отношение , подготвеност за образуване на други взаимоотношения пред обществото, които да му дадат това по този начин належащо чувство за опция " , изясни Румен Петков.

По отношение на вота на съмнение , Петков смята, че той не е бил квалифициран по най-хубавия метод и е трябвало да бъде предшестван от необятна социална полемика, в това число и с присъединяване на неправителствени организации.

Румен Петко показва отношение и по тематиката с митингите, свързани с Пирин . Той акцентира, че те не са против построяването на втори въжен превоз в Банско, а против опцията за безсистемно застрояване на планината. По думите му България би трябвало да развива всички свои туристически дестинации.

" Когато ръководството на страната умишлено дели зимния туризъм на " Банско и всички други ", няма по какъв начин да очакваш, че ние ще станем туристическа дестинация. Не може да имаш курорти като " Боровец ", който е на 120 години и да не го развиваш. Не може да имаш цяла Стара планина единствено с два влека, а да не забравяме и Витоша. Няма друга столица, която да има подобен лукс, какъвто има София , и в продължение на над 20 години да не го развиваш ", изяснява той.

 АБВ предизвести, че ще купуваме ток от Турция
АБВ предизвести, че ще купуваме ток от Турция

Оставяме енергийната ни сигурност да е в ръцете на Ердоган

Румен Петков п ризовава страната да отбрани и развиването на енергийния бранш: " Всички страни на Стария континент са загрижени за енергийната си сигурност, единствено България, която даваше енергийна сигурност на Европа ги загърбва. Тук би трябвало обаче да подчертая, че при всичките ни рецензии към държавното управление, напъните на енергийния министър Теменужка Петкова заслужават да бъдат видени, оценени и подкрепени. Сега е момента и Народното събрание да анулира по този начин наречения " мораториум " върху АЕЦ " Белене " и изпълнителната власт да приключи доста бързо този преговорен развой, за който имаме зелена светлина от Европейска комисия. Така България ще може да заеме своето почтено място посредством застраховане освен на своята, само че и на енергийната сигурност на Европа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР