Леванте успя да спечели точка срещу Ателтико Мадрид, завършвайки 2:2

...
Леванте успя да спечели точка срещу Ателтико Мадрид, завършвайки 2:2
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид с грешна стъпка във Валенсия

Леванте съумя да завоюва точка против Ателтико Мадрид, завършвайки 2:2 в мач от 11-ия кръг на Ла Лига.

"Дюшекчиите " на два пъти да повеждаха в резултата, само че с две дузпи Леванте съумя да вземе точка от първенеца. Диего Симеоне пък бе изпъден от аварийна пейка в 81-ата минута.

Шампионите са шести във краткотрайното класиране с 19 точки, а Леванте е предпоследен с шест.

Атлетико започва нападателно дуела и още в 5-ата минута Айтор Фернандес трябваше да демонстрира инстикт, с цел да отрази компактен изстрел на Жоао Феликс. Атаките на възпитаниците на Диего Симеоне дадоха резултат още преди да са минали 15 минути игра. В 12-ата минута Фелипе смъкна с глава към Антоан Гризман, който прати топката във вратата на Фернандес.

В идващите минути обаче играта на мадричани бе по-агресивна от разрешеното, което докара до два жълти картона на Мари Ермосо и Фелипе. В 37-ата минута съдията свири дузпа за домакините след нарушаване на Луис Суарес. Енис Барди се нагърби с осъществяването, изчаквайки Ян Облак да си избере ъгъл, в който да се хвърли прати топката в средата на вратата за 1:1.

Най-доброто състояние за Атлетико през втората част докара и до втори гол за столичани. В 76-ата минута Родриго де Паул сподели добър взор над протичащото се на терена, с цел да откри Матеуш Куня, който с акуратен изстрел вкара за 1:2.

Пет минути след попадението на гостите обаче техният треньор Диего Симеоне бе изпъден от аварийна пейка, а неприятните вести за Атлети не стопираха до такава степен.

В 87-ата минута съдията Пабло Фуертес отсъди втора дузпа за Леванте в срещата за игра с ръка на Ренан Лоди. Отново Енис Барди застана зад топката, като и този път Ян Облак не съумя да спре футболиста на Леванте.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР