Лев повече от договорените средства за тол системата не се

...
Лев повече от договорените средства за тол системата не се
Коментари Харесай

Николай Нанков: Лев повече от договорените средства за тол системата не се дават

Лев повече от контрактуваните средства за тол системата не се дават, разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред публицисти в Народното събрание.

Поводът за думите му е днешното решение на държавното управление да усили със 179 996 400 лева одобрените за 2018 година оптимални размери на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Това е процедурно решение на Министерския съвет, с което се усилва разходният таван на Агенция "Пътна инфраструктура ", с цел да може да си извършва финансовите задължения към определения реализатор за тол системата, изясни Нанков. Той уточни, че почти 180 млн. лв. е договорът с определения реализатор, подписан през януари тази година. По думите му тези средства Агенция "Пътна инфраструктура " няма да разходва през 2018 година, а както е по контракта - от 2019 година нататък за внедряване на системата. Не че усилваме бюджета на контракта, не че даваме нов запас, изясни районният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР