Лев Инс стартира социална кампания Пази детето в Интернет. Вече

...
Лев Инс стартира социална кампания Пази детето в Интернет. Вече
Коментари Харесай

Лев Инс стартира социална кампания „Пази детето в Интернет”

Лев Инс започва обществена акция „ Пази детето в Интернет ” . Вече 15 години компанията, посредством организирането на разнообразни начинания, се грижи за децата на България. Пандемията от Ковид 19 принуди света по-бързо да се цифровизира и накара човечеството да влезе в Интернет, с цел да може да работи, да учи и да се забавлява. Опознаването на света посредством Интернет обаче, крие и своите рискове. Най-уязвимата част от обществото са децата. Те са най-лесно раними и манипулируеми, което ги слага под голям риск.

Лев Инс , като водеща компания в киберсигурността, осъзнава своята отговорност към обществото и започва следващата си обществена акция „ Пази детето в Интернет ” в продължение на акцията „ Пази детето на пътя ”, за предварителна защита.

Явор Колев, дълготраен началник на отдел „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП и един от най-големите експерти в региона, е главен мотор на акцията. В момента Колев заема длъжността Директор отдел „ Киберсигурност ” на най-голямата застрахователна компания в България, Лев Инс.

Ето и неговото мнение:
Г-н Колев, пандемията ни принуди да прекарваме повече време в Интернет. Как се отразява това на обществото ни?
Така е, пандемията ни накара да се цифровизираме по-бързо от предстоящото. Вече работим, учим и се забавляваме доста повече в цифровото пространство от преди. Всичко това се форсира, поради Ковид пандемията. Важно е обаче всички да знаят, че Интернет с изключение на, че дава доста благоприятни условия, крие и доста опасности, както за бизнеса, по този начин и за елементарните хора и децата ни. Затова е значимо да бъдем готови за заплахите, които крие виртуалното пространство.
Кой е най-уязвим в цифровото пространство?
Безспорно, това са децата ни. Всички родители постоянно виждаме и усещаме, че нещо с децата ни не е наред, само че дали поради забързаното ни всекидневие, или заради друга причина, не си даваме сметка, че това което се случва с децата ни в Интернет, може да им донесе доста съществени и неприятни последствия.
Какви са най-често срещаните опасности?
Най-често децата стават жертви на:

– Кибер тормоз, който е ескалация на агресивното държание сред тях в учебно заведение.

- Сексуални отмъщения, присъщи за по-големи възпитаници, които са разменяли фотоси с непристойно наличие, които след спор се популяризират в Интернет пространството и водят до съществени психически сривове, даже до самоубийства. Една фотография оповестена един път в Интернет, не може да бъде изтрита. Дигиталната ни идентичност ще ни преследва през целият ни живот. Трябва да бъдем доста рационални, когато публикуваме наличие в мрежата.

- Кражбата на профили в платформи за развлечение, онлайн комуникатори, е-поща или обществените мрежи, което единствено по себе си е закононарушение, само че може да докара до осъществяване и на други закононарушения, посредством непозволеното им потребление.

- Сексуално изнудване. Сексуални насилници, които ловуват в известните обществени мрежи и даже в уеб сайтове, предопределени за дребни деца. Използват подправени профили, като се показват за връстници на жертвите и ги принуждават да основават полово наличие. Чрез изнудване на децата получават всекидневно полови материали, като крайната им цел е да изведат детето офлайн и да го насилят физически.
Как можем да предпазим децата си?
- Като им покажем и ги научим по какъв начин да се пазят. Затова ние от Лев Инс сме възнамерявали огромна обществена акция „ Пази детето в Интернет ”, която стартираме напълно скоро. Ние осъзнаваме сериозността на казуса и сме решени да помогнем.
Колко значимо е това за обществото ни?
- Много. Много е значимо родителите да получат навременна помощ от експерти. Чрез акцията ще предоставим нужната информация на родителите, която ще им помогне да разпознават заплахите и да вземат навременни марки, с цел да предпазят децата си.

Ясно е, че не всички знаят какво да вършат и мъчно сами ще се оправят с казуса. Това е нашата роля. Като водеща компания в света на киберсигурността сме създали доста способи за предварителна защита, които ще бъдат потребни на родителите. Неслучайно съвсем всички държавни и неправителствени организации застават зад нас в това в действителност доста значимо начинание. Децата ни имат потребност от нашата помощ и ние ще се погрижим да я получат и да донесем успокоение на техните родители, че не са сами в тази виртуална борба. Важно е да бъдем виновни. Заедно можем.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР