Лев Инс“ с кампания S.O.S – “Спасете нашите деца!“Хеликоптер кацна

...
Лев Инс“ с кампания S.O.S – “Спасете нашите деца!“Хеликоптер кацна
Коментари Харесай

Лев Инс“ с кампания S.O.S – “Спасете нашите деца!“

Лев Инс “ с акция S.O.S – “Спасете нашите деца! “
Хеликоптер кацна пред столичен хотел при откриването на акцията на ЗК “Лев Инс “ S.O.S – “Спасете нашите деца! “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Деца от няколко детски градини получиха през днешния ден материали, свързани с акцията, отговаряха на въпроси и гатанки, свързани с пътната сигурност, участваха в съревнование. Беше направена и истинска проява онлайн с идване и кацане на единствения животоспасяващ хеликоптер в България – този на ЗК „ Лев Инс “.

От Лев Инс споделят, че през актуалната 2018 година изключително настоящ проблем в България се оказват пътните произшествия при които умират деца, като наболялата социална тематика е извънредно значима и сензитивна. В отговор на тази мрачна статистика ЗК „ Лев Инс “ започва своята самодейност S.O.S. - „ СПАСЕТЕ НАШИТЕ ДЕЦА„. Те споделят, че децата би трябвало да бъдат възпитавани от най-ранна възраст на това, по какъв начин да се ориентират във все по-динамичната градска среда и в извънредно натоварения транспортен трафик. Обучаващи материали (печатни и електронни), специфични събития, тържества, зелени учебни заведения имат за цел да трансфорат разпоредбите за придвижване и спазването на законите в всекидневие за децата - бъдещите жители на България. И този развой би трябвало да е непрестанен, подпомаган от обществено ангажирани компании, като ЗК „ Лев Инс “ и виновните български медии, споделят от застрахователната компания.

Лице на акцията е баскетболен треньор - Тити Папазов. Пред децата през днешния ден той акцентира, че значимостта на това да се учат да бъдат дисциплинарани. „ В основата на всичко е дисциплината, във всяко нещо в живота ”, сподели той.
 Лице на акцията е баскетболен треньор - Тити Папазов Лице на акцията е баскетболен треньор - Тити Папазов / БГНЕС
Богдан Милчев от Института по пътна сигурност показа, че от както основали Института за пътна сигурност при започване на тази година, провели голям брой срещи със застрахователни компании, на които правили опит да разяснят какъв брой е огромна тяхната отговорност. „ Нито една компания застрахователна не прояви интерес не просто да прави събития и начинания, а да сътвори условия, защото застрахователните компании са точно тези, които имат максимален и чисто човешки, и чисто финансов интерес да има по-малко жертви на пътя. В същото време през последните години, ние установяваме,че застрахователните акции не влагат нито в научни разработки, нито в съответни мероприятия, които могат действително да доведат до понижаване на жертвите ”, сподели той. Богдан МИлчев уточни, че Лев Инс е първата българска компания, с която вършат голям брой срещи през последните две седмици. „ И аз съм оптимист, че Лев Инс в действителност със своя мениджмънт са наясно, че е належащо да се постави един нов модел за взаимоотношение, както с неправителствения бранш, по този начин и с държавните институции в тази сфера ”, сподели той.

В ретроспеция Валентин Илиев, който е шеф Автомобилно обезпечаване и член на УС на ЗК „ Лев Инс ”, сподели че началото е преди 10 години – 2008г. вземат участие в сходна акция „ Пази детето на пътя ”. Какво ги прави дейни 10 години по-късно? „ Безумието по нашите пътища, което виждаме и което ескалира изключително в последните няколко години. Тук приказваме освен за катастрофи за жертвите от тях, тук приказваме за цялата картина с потърпевшите, с увеличение каузи на пияните и на дрогираните водачи, приказваме за експанзията на пътя, която също не е дребен проблем. Идеята ни беше, че гледайки тази картина, в действителност най-застрашени са най-ценното ни -нашите деца. От една страна те могат да бъдат както жертви когато са дребни и неопитни, по този начин в един миг те порастват и необучени след няколко години могат да се трансфорат в същите виновници на пътя, което е в действителност страшна картина ”, сподели Илиев.

Той разкри, че концепцията им е да създадат нещо в действителност по-грандиозно, всеобхватно, защото единствено с една проява или една конференция това няма да е задоволително. Сега не е задоволително да обезопасят учебни заведения с пешеходни пътеки и указателни табели, както в акцията преди 10 години, още повече,че актуалните подрастващи деца могат да бъдат сграбчени по напълно друг метод. Затова те мислят за разновидността с 3D симулации, с интерактивни образование, изобщо с включване на всевъзможни стимулатори и по тази причина ще им трябват сътрудници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР