Летящият автомобил PAL-V Liberty вече е пълноценен участник в движението

...
Летящият автомобил PAL-V Liberty вече е пълноценен участник в движението
Коментари Харесай

Летящият автомобил поучи разрешение за пътищата

Летящият автомобил PAL-V Liberty към този момент е пълностоен участник в придвижването по публични пътища. Това става факт, откакто Управлението на транспортни средства в Нидерландия му издаде нужното позволение. Това разрешава на машината да се движи освен по пътищата на страната, само че и на всички места в Европейския съюз.
Производителят се нуждаеше от много време, с цел да стигне дотук. Компанията PAL-V беше учредена преди 20 години, само че първият подготвен първообраз се появи едвам преди 8 години. Искането за приемане на авиационен документ Easa за легални полети беше подадено през 2015 години, само че може да бъде получено най-рано през 2022 година. За да пристъпи към реализиране на наложителните 150 летателни часа, нужни за това позволение, компанията би трябвало да направи още 1200 тествания и да покаже документи за тях.


 Летящите коли бяха позволени от закона Летящите коли бяха позволени от закона
Властите в Ню Хемпшир (САЩ) одобриха закон, съгласно който летящите коли ще могат да се придвижват по пътищата на щата, като той влиз...
Едва по-късно летящият автомобил ще може да се продава на клиенти. Той тежи 664 кг, само че може да лети с 910 кг. На борда на PAL-V Liberty е планувано място единствено за двама души, като в наземен режим машината се задвижва от мотор със 100 конски сили. Това разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 9 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 160 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 1315 километра.
Във въздуха PAL-V Liberty се придвижва с мотор с 200 конски сили и развива оптималната скорост от 180 км/ч. В взаимозависимост от тежестта дължината на полета може да бъзе до 500 километра, като в тях се включват и 150 километра на земята. Двигателите работят с бензин от А-95 нагоре, като резервоарът побира 100 литра гориво.


Преобразуването от автомобил в аероплан става за 10 минути, като за излитането си машината се нуждае от полоса с дължина най-малко 330 метра.
Въпреки високата цена - 399 000 щатски $ за базовия вид, компанията към този момент е получила 30 поръчки. Ще се предлага и специфична версия Liberty Pioneer Edition, която коства с 200 000 $ повече и ще се прави единствено по поръчка.
 Холандци избавят фантазията за летящ автомобил Холандци избавят фантазията за летящ автомобил
  Женева, Петя Апостолова, особено за ActualnoАвтомобилната промишленост се отхвърли от концепцията да сътвори летящ автомобил преди мног...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР