Летците Иво Табаков и капитан Николай Калайджиев ще извършат полет

...
Летците Иво Табаков и капитан Николай Калайджиев ще извършат полет
Коментари Харесай

Самолет с GPS пунктира България за Трети март

Летците Иво Табаков и капитан Николай Калайджиев ще извършат полет с лек аероплан, по време на който ще опишат териториалните граници на Република България във връзка националния ни празник 3 март, оповестиха от платформата за летателни площадки LANDBG, съорганизатори на самодейността.

На 3 март от летище Драгановци край Габрово водачите ще потеглят по маршрута, който са си сложили за цел. В взаимозависимост от метеорологичните условия се чака към 5 март да има изображение на GPS диря, от която образно да се вижда пътната линия на самолета, описала държавните граници на България.

Инициативата е по концепция на Иво Табаков, който ще пилотира. Капитан Николай Калайджиев, притежател на два международни върха, ще оказва помощ в планирането, навигацията и разрешителните за полета.

През октомври 2022 година българският водач Николай Калайджиев усъвършенства международен връх на " Гинес " на летището в габровското село Драгановци. Световният връх е за " най-вече излитания и кацания с осъществяване на полет по кръга и набор на височина 1000 фута (305 метра) по отношение на терена и кацане преди или в зона от 20 метра с ултралек аероплан за един час ".

Калайджиев слага и международен връх на FAI (Международната федерация по аеронавтика) със аероплан с оптималната излетна маса от 300 до 500 кг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР