Летовници по морето се пробват да пълнят туби бензин с

...
Летовници по морето се пробват да пълнят туби бензин с
Коментари Харесай

Тарикати с нова схема по морето, ето как опитват да цакат държавата с отстъпката за горивата

Летовници по морето се пробват да пълнят туби бензин с 25 ст. отстъпка, с цел да си зареждат джетовете. Ние обаче ги отрязваме, описа пред „ Телеграф “ Живодар Терзиев, началник на Българската петролна и газова асоциация.

Съгласно изискванията за прилагане на държавната помощ потребителите не могат да зареждат горива с отстъпка в туби, а непосредствено в резервоара, и то на тъкмо избрани типове транспортни средства, измежду които джетовете не попадат.

Терзиев разкри още, че в последните седмици са засечени случаи бензиностанции да точат отстъпката и тя да не стига до клиентите.

Това се случвало с обекти, които по принцип заявяват, че не дават облекчението на потребителите. След като клиентът зареди резервоара обаче, касиерите регистрират пред Национална агенция за приходите отстъпката и търговецът кандидатства за възобновяване на сумата.

Това става допустимо, когато клиентът не си взима касовия бон, а го оставя в ръцете на касиерка. В схемата са навързани както касиери, по този начин и шефове и притежатели.

Моят съвет е хората наложително да си взимат касовата записка при заплащането, с цел да не може на техен тил и с техните пари да се облагодетелстват такива играчи, уточни Терзиев.

Според него, в случай че Национална агенция за приходите не пресече тези схеми, злоупотребите ще придобият пандемични размери през септември-октомври.

Злоупотребите са станали вероятни, защото в самото начало при приемането на мярката не е залегнало условието обектите, които ще дават отстъпката, да заявят това в приходната организация. Така търговецът може да твърди, че през днешния ден дава отстъпка, а на следващия ден не. Данъчните обаче могат да създадат инспекция на място по метода „ скришен клиент “, счита Терзиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР