Летният туристически сезон в един от най-популярните наши зимни курорти

...
Летният туристически сезон в един от най-популярните наши зимни курорти
Коментари Харесай

Силен летен туристически сезон отчита ... един от най-популярните ни зимни курорти

Летният туристически сезон в един от най-популярните наши зимни курорти - Пампорово, резервира равнищата на миналогодишния, който беше най-силният за последните 12-13 години, регистрираха от куророта.

Пампорово ще се развива и като дестинация за здравен туризъм, означи изпълнителният шеф на курорта Мариан Беляков по време на 10-тия юбилеен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Пампорово ще търси минерална вода, което ще му помогне да се развива сполучливо като целогодишна туристическа дестинация, показва Мариан Беляков.

Той разяснява, че от курорта поставят старания през последните години да развият този сегмент, даже без минерална вода, " което обаче има лимитирани благоприятни условия. И в дълготраен проект бъдещето за развиване на Пампорово е да се открие минерална вода в периметър не повече от 5 км от територията на курорта ", споделя Беляков, представен от БНР.

В тази връзка ще се търсят разнообразни благоприятни условия за финансиране на няколко сондажа за търсене на минерална вода в Пампорово.

Що се отнася до идния зимен сезон , индикациите за Пампорово са доста положителни на всички външни пазари. Очаква се през тази зима да работи новият 6-седалков въжен превоз, който ще поема към 3000 души на час, което ще облекчи Ски център " Малина ". Там ще работи и остарелият едноседалков въжен превоз.

А в община Чепеларе (където отчасти е ситуиран и Пампорово) през летния сезон има повишаване на броя на туристите с 15% спрямо предходната година. По думите на кмета на общината Боран Хаджиев, средствата от общинския бюджет се изразходват главно за инфраструктура и възстановяване изискванията за спорт, включително и за оформянето на няколко нови туристически пътеки.
 Кой тип туризъм у нас е с най-висока претовареност на хотелите
Кой тип туризъм у нас е с най-висока претовареност на хотелите

Необходима е обаче и поддръжка от държавата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР