Летният сезон у нас, който е към своя край, ще

...
Летният сезон у нас, който е към своя край, ще
Коментари Харесай

Рекорден сезон в България: 80 % ръст отчитат спрямо 2019 година

Летният сезон у нас, който е към своя край, ще регистрира извънредно положителни резултати. 

За интервала 1 юни – 25 юли 2022 година общият брой туристически регистрации в местата за настаняване надвишава 1,8 млн. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.  

Вътрешният пазар е водещ с над 990 хиляди регистрации на българи в местата за настаняване, следван от пазари Румъния – над 260 хиляди, Полша –  над 98 хиляди, Германия – над 70 хиляди, Чехия – над 56 хиляди, Англия – над 50 хиляди, Израел – над 33 хиляди, Молдова – над 29 хиляди

Очакванията на Министерството на туризма са, че летен сезон 2022 година ще приключи на ниво малко над 80% от резултатите на летен сезон 2019 година

Войната в Украйна и бързото повишаване на случаите на COVID-19 оказаха въздействие и не престават да имат отрицателен резултат върху туристическата промишленост и превоза в целия свят, съобщи Евроком.

Поради комбинираното въздействие на тези отрицателни фактори, не е изцяло изключено общият растеж на туризма за летния сезон да е под 10%. Въпреки тези условия, прогнозата е растежът от доста съществени задгранични пазари да бъде двуцифрен.

От пазари като Англия, Израел, Словакия, Норвегия и други се чака отчитането на сериозен растеж по отношение на летен сезон 2021 година За този летен сезон се чакат по–добри резултати на планувани полети на морските летища за пазар Полша с 38% растеж, за Чехия – 44% растеж, за Германия – 18% растеж, Израел – 2 пъти растеж и Англия – близо 4 пъти растеж на плануваните полети (по данни от 27 юли).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР