Летният сезон приключи, но успешните акции на служителите на продължават.

...
Летният сезон приключи, но успешните акции на служителите на продължават.
Коментари Харесай

В рамките на седмица: Инспектори на ИАРА задържаха двама и реализираха много успешни акции

Летният сезон завърши, само че сполучливите акции на чиновниците на не престават. Съобщено е за най-малко 7 сполучливи акции в границите на седмица, от които няколко са били осъществени през нощта. По време на тях са били арестувани 2 души и са били формирани няколко Акта за определяне на административно нарушаване /АУАН/.

В началото на месеца чиновници от секторите „ Рибарство и надзор “ в Стара Загора и Бургас , взаимно с служители на реда от ОДМВР-Стара Загора , са направили инспекция в язовир „ Жребчево “ – местността „ Мантинелата “ . Те са открили и извадили от водата 400 метра мрежи със следния улов на риба в тях – 16 кг бяла риба, 5 кг шаран и 5 кг платика. Мрежите са били конфискувани за заличаване, а рибата – върната назад във водата. Установени са двама души , а взаимните инспекции не престават.

Великотърновските антибракониери са направили нощна инспекция по вода на река Дунав . В региона на лодкостоянка „ Вардим “ са открити 2 хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра, които са били сложени в работно състояние, само че не са имали надлежна маркировка. Те са били конфискувани за заличаване.

Извадени хрилни мрежи от река Дунав. Снимка: ИАРА, Фейсбук

Бургаските инспектори са имали триумф в язовир „ Мандра “ , където по време на инспекция са извадили от водата 38 броя хрилни мрежи , сложени в работно състояние, с улов в тях на риба от типа – сребриста каракуда и платика, с общо тегло към 640 кг. Мрежите са били конфискувани за заличаване, а рибата – дарена на Зелени Балкани за изхранване на рибоядните животни в Зооклиника в Стара Загора.

При нощна инспекция в язовир „ Цонево “ , контролните органи на ИАРА към бранш „ Рибарство и надзор “ във Варна са открили и извадили от работно състояние 3 броя хрилни мрежи с обща дължина 250 метра . В хода на инспекцията е формиран и АУАН на разположение , извършващо любителски лов на риба без владеене на билет. Иззета е телескопична въдица, а 0,500 кг платика е била върната във водата.

След няколкодневно наблюдаване на подозрително наличие и държание на лица към водоем „ Бистрака “ /баластриерен водоем/ наоколо до Благоевград, са били осъществени няколко инспекции . Благоевградските инспектори, дружно с началника на бранш „ Рибарство и надзор “, взаимно с двама виновни рибари, след наблюдаване и инспекция, са намерили нерегламентирани средства за лов на риба . От водоемa е била извадена хрилна мрежа с дължина 90 метра , височина на тялото 3 метра и стъпка на окото 5-6 см. Освободени и върнати назад във водата са 2 броя маломерен бял амур, една каракуда, 5-6 броя червеноперка и 1 дребен шаран. Изваден е бил и един самоделно изработен панер за улов на раци .

При инспекция от русенските чиновници в река Дунав към остров Люляка при речен км 505, са били открити в сложени в работно състояние немаркирани риболовни мрежени уреди с обща дължина 300 метра без улов в тях. Намерен е и притежателят им, на който е формиран АУАН .

При друга ревизия след подаден сигнал на тел. 112 по бреговата линия на Дунав речен км 497 , е установен улов на маломерна риба от типа бяла риба и европейски сом. На нарушителите са формирани два броя АУАН, а хванатото е било върнато в реката.

Проверка по поречието на Дунав. Снимка: ИАРА, Фейсбук

При нощна инспекция от инспекторите от бранш „ Рибарство и надзор “ в Кюстендил и София на язовир „ Дяково “ – втори ръкав са били установени и извадени от водата две мрежи вид „ сетка “ , сложени в работно състояние с улов в тях на риба от типа – сребриста каракуда, платика и костур.

Мрежите с обща дължина 80 метра са били конфискувани за заличаване, а рибата – върната назад в язовира.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР