Летният сезон на Витоша официално е открит. Три лифта ще

...
Летният сезон на Витоша официално е открит. Три лифта ще
Коментари Харесай

Летният сезон на Витоша официално е открит - три лифта заработиха

Летният сезон на Витоша публично е открит. Три лифта ще работят до края на лятото, само че единствено през уикенда и при удобни метеорологични условия. Ако времето е неприятно и има мощен вятър, никой няма да може да се качва на тях. В кабинковите лифтове към този момент могат да се качват и колела.

С отварянето на лифта - Владислав  към този момент е на опашката от чакащи. Отива на съревнование в планината и споделя, че потреблението на оборудването ще му спести повече от час катерене с колелото.

Че ще се спести време от изкачването споделя и Петър. Но вижда и усложнение. За да влязат в лифта - няколко колела би трябвало да се разглобят. 



Снимка: bTV

И към ограниченията за сигурност.

„ Да не бутат вратите, да не се облягат на тях. За откритите лифтове следва като се качи - да смъкна защитната решетка и да се вози облегнат обратно. Друго значимо - да не носи раницата си откъм гърба, а да я смъкна. В кабинковия да вземем за пример би трябвало да платим 15 лв. в посока или 20 за отиване и връщане. Дневната карта за човек пък е 50 лева “, изясни Ема Паунова от „ Витоша ски “.

Очаква се лифтовете да работят до края на септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР