Летните температури вече са факт и няма как да спрем

...
Летните температури вече са факт и няма как да спрем
Коментари Харесай

Колко точно слънцезащитен крем да нанасяме

Летните температури към този момент са факт и няма по какъв начин да спрем да мечтае за плаж и море. Ако към този момент сме имали опция да открием сезона или това ни следва напълно скоро, несъмнено сме късметлии. Но около еуфорията не трябва да забравяме нещо доста значимо - слънцезащитата.

Дори да не изгаряме елементарно, даже кожата ни да е по-тъмна, даже да не считаме, че слънцето е толкоз мощно, през топлите месеци не трябва да излизаме, без да сме нанесли крем със SPF фактор върху лицето и откритите елементи на тялото . В противоположен случай можем съществено да навредим на кожата си.

А слънцезащитният фактор, указан върху шишенцето на лосиона, важи при съответни условия. Първо, продуктът се нанася към половин час преди излагане на слънце , а не директно преди този момент. Между SPF 15 и SPF 30 разликата в отбраната е едвам 4% - от 93 на 97%.

 Снимка 359502

Но с цел да бъде обезпечена тя, би трябвало на всеки квадратен сантиметър от кожата да бъдат нанесени два мг слънцезащитен артикул . Именно при такива лабораторни условия се дефинира факторът.

Според британски дерматогол, представен от Daily Mail, в множеството случаи нанасяме половината от тази нужна доза. Така и отбраната понижава двойно. Затова е добре най-малко да заложим на лосион с по-висок фактор .

На процедура

Тези два мг на квадратен метър несъмнено не ни приказват доста. Ето по-просто предписание какво количество артикул би трябвало да нанасяме. Поне шест цялостни чаени лъжици ни трябват, с цел да намажем задоволително тялото си. А за едноседмична морска отмора би трябвало употребим шишенце лосион от 200 мл.

 Снимка 359503

Гърбът

Най-често като че ли изгаря гърба ни. И след това се майтапим, че ще би трябвало да спим на окачалка. А вместо това, можем да предотвратим изгарянето. Tрябва да нанесем доза от слънцезащитния артикул, равняваща се на две монети от по 50 ст.

Разбира се, колкото по-голям тил имаме, толкоз повече артикул изисква. Не сме не запомнили правилото за сантиметрите и милиграмите, нали? Лежането върху плажната хавлия изтрива лосиона и е належащо постоянно да нанасяме наново.

Трябва да го вършим и след всяко излизане от водата. Имайки се поради, че гърбът се излага на слънцето единствено когато сме на плаж, а най-често на него се появяват признаци на меланома при мъжете, значи не се пазим задоволително.

 Снимка 359494

Краката и ръцете

При дамите пък най-податливи към изгаряне са краката. Вероятно това се дължи на желанието те да бъдат с шоколадов загар, който по-късно може да се показва и в града.

Краката и ръцете се нуждаят от по най-малко две дози с размерите на монета от 10 ст. - една за долната и една за горната част. Колкото и да ни е мъчно, би трябвало да нанасяме задоволително артикул и върху задната част на бедрата, тъй като елементарно можем да се окажем с неприятно изгаряне. Не би трябвало да забравяме и за раменете. Всяко изисква същата доза, както ръцете и краката.

Коремът

Кожата в тази област е много сензитивна и податлива на изгаряния. Затова е добре да нанесем по-голямо количество (колкото монета от 20 ст.) и е целесъобразно да покриваме постоянно с шал или дреха .

 Снимка 359508

Скалпът

Да, в случай че не сме с шапка от самото начало, прекарано на плажа, би трябвало да нанесем слънцезащитен артикул и върху кожата на главата . Доза с размерите на 50 ст. е задоволителна, с цел да избегнем проблеми с кожата и косата.

Лицето

За тази област би трябвало да използваме специфичен артикул. Слънцезащитните кремове за лице не са с толкоз мазна текстура и не запушват порите. Върху носа, който е най-податлив на изгаряне, можем да нанасяме и крем с цинков оксид върху този с SPF фактор. Той работи като преграда.

 Какво е общото сред коралите и слънцезащитните артикули
Какво е общото сред коралите и слънцезащитните артикули

Все по-наболяла тематика

Не би трябвало да подминаваме и ушите, тъй като възприятието да са изгорели не е по никакъв начин прелестно. Челото и вратът би трябвало да намажем с количество, колкото монета от 10 ст.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР