Летните температури във Франция може да достигнат и да надминат

...
Летните температури във Франция може да достигнат и да надминат
Коментари Харесай

Летните температури във Франция щели да стигнат 50 градуса до края на века

Летните температури във Франция може да доближат и да надминат 50 градуса по Целзий до 2100 година, заяви в. " Индипендънт ", представен от ClubZ.

Това се споделя в публикуван нов отчет на учени. Той е оповестен в профилираното издание Environmental Research Letters.

Така ще бъде строшен мрачния връх от 2003 година Тогава в град Конкерак, близо до средиземноморското пристанище Монпелие, бяха измерени 44,1 градуса. Тогава горещата вълна умъртви 15 000 души единствено във Франция и още 9000 в Европа.

Ще става все по-горещо в страната, която е най-популярната туристическа дестинация в света, предизвестяват експерти.

Те се пробват да предвиждат какво ще се случи, в случай че към края на века има гореща вълна, сходна на тази първоначално му. Това ще стане допустимо след десетилетия на световно стопляне.

Адски зной заплашва и пустинни места като Долината на гибелта в Съединени американски щати, предизвестяват учените. Там летните температури могат да се повишат с сред 6 и 13 градуса по Целзий над измерените до момента исторически върхове.

През последните десетилетия летните сезони във Франция са изключително горещи. Те се характеризират с интензивни горещи талази и рекордно високи дневни температури, акцентират експертите. Абсолютният връх както в страната, по този начин и в Западна Европа, е подложен през 2003 година А тогавашните августовски жеги във Франция и Централна Европа са оповестени за гореща мегавълна заради изключителните си характерности.
Като употребявали компютърни модели, учените се пробвали да плануват какво би се случило при такава мегавълна през 2100 година, когато се чака междинните температури да бъдат доста по-високи от днешните. Това ще стане според от парниковите излъчвания.

Специалистите стигнали до извода, че рекордните оптимални стойности във Франция елементарно могат да скочат над 50 градуса в края на века. Те обаче се застраховат, че резултатите могат да не бъдат такива болести типа растения в страната.

Такива екстремални температури нормално се следят в пустинни райони.

Учените разделили Франция на пет района. Най-високи били плануваните покачвания на изток и на запад - надлежно 12,9 и 12,2 градуса.

На противоположния полюс била региона Бретан -0 " единствено " с 6,6 градуса от горната страна. В югозападния и средиземноморския райони скокът бил надлежно 9,6 и 7,7 градуса.

Глобалното стопляне води до понижаване на дъждовете, чийто резултат е адска суша. А сушата пък води до горски пожари, при които изгарят милиони тонове от най-горния пласт на почвата. От което следва, че реколтата може да бъде съвсем напълно унищожена. Другият резултат от пожарите и изгорялата почва е, че пепелта отива в реките, което прави водата им негодна за пиянство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР