Летните ремонти в София са в разгара си. До къде

...
Летните ремонти в София са в разгара си. До къде
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонта на бул. Тодор Каблешков

Летните поправки в София са в разгара си. До къде стигна разширението на бул. " Тодор Каблешков " и по какъв начин вървят ремонтите, които основават най-вече усложнения на софиянци?

На бул. " Тодор Каблешков " текат довършителни работи и тази права на булеварда, която е дребна, само че доста основна, ще бъде пусната за придвижване в края на другата седмица. Обещанието е за четвъртък и по този начин трафикът от Борово до кръстовището с " Борис III " ще бъде омекотен. Веднага откакто завърши обаче тук ремонтът, стартира ремонт на бул. " Монтевидео " и ще бъде разширена частта от " Монтевидео ", която към момента не е ремонтирана. От идната седмица, от понеделник, стартира и ремонт на бул. " Пенчо Славейков " в столицата.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ще забележим по какъв начин са се справили. Имаме доста съществени наказания заложени. На ден просрочие дължат 75 000 лева, а до 300 000 лева е глобата за неприятно качество. Разбира се дружно с това премахване на дефектите за своя сметка.Евгени Крусев, зам.-кмет по превоз на София: Ул. " Георги Софийски " ще бъде отворена за придвижване в неделя и надлежно се затваря напълно " Пенчо Славейков " в региона на самото кръстовище като всички, които желаят да преминат от бул. " Витоша " към Пирогов и назад ще бъде допустимо, само че ще би трябвало да се обикаля през обходния маршрут, който към този момент е построен.
Шофьорите да употребяват обходните пътища, да заобикалят бул. " България ", тъй като там сега се подменят релсите на трамвая. А на въпрос дали в действителност има изсичане на дървета по отношение на ремонта на " Граф Игнатиев " и на площад Славейков, Йорданка Фандъкова отговори, че са отсечени единствено 3 дървета, които са били изсъхнали, а за останалите се поставят нужните грижи, с цел да се резервира цялата растителност до края на ремонта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР