Летните порои на френския остров Корсика отнеха живота на четирима

...
Летните порои на френския остров Корсика отнеха живота на четирима
Коментари Харесай

Огромна вълна в Корсика отнесе 7 души, четирима загинаха

Летните порои на френския остров Корсика лишиха живота на четирима души, а двама други са в неопределеност. Това заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на данни от град Аячо - един от административните центрове на Корсика.

Инцидентът се е случил в каньона Зойку в южната част на острова , който е известен измежду феновете на действия навън . В миг, когато локалните водни планински басейни са придошли бързо заради проливните дъждове и са излезли от крайбрежията, в региона на каньона е имало група туристи. Три самолета бяха изпратени за тяхното търсене.

" В началото ни споделиха, че водният поток е отнесъл 7 души , измежду които татко и наследник. След това стана ясно, че четирима души, измежду които едно 7-годишно момиче, са убити и още двама са изчезнали ", сподели прокурорът на Аячо Ерик Буяр.

По последни данни измежду починалите са татко и щерка, както и техния лидер. Една от жертвите към момента не е разпозната. " Вълна с към 3 м височина е заляла потърпевшите ", сподели Буяр. Двама души - татко и неговият 16-годишен наследник - бяха избавени с въже.

Наводнението е било породено от планински стихии , съпроводени от мощни превалявания. Каньонът Зойку се смята за един от най-красивите в Корсика , само че елементи от него са налични единствено със профилирано съоръжение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР