Летните почивки все още са в разгара си. Много хора

...
Летните почивки все още са в разгара си. Много хора
Коментари Харесай

Скара с гарнитура и бира на морето - 11 лв.

Летните почивки към момента са в разгара си. Много хора разчитат на офертите в последния миг, които през август ще са с 30% по-евтини. Данните са на Института за разбори и оценки в туризма.

" Това са двата инструмента - едното е по-рано да си запазите почивката, когато отговаряте за повече хора. Когато я вземете януари, февруари, може да ползвате това понижение от 30%. Вторият вид е да изчакате рухването на цените, което се случва след 20 август. Това е мощно понижаване на цените с 20%, а по-късно и с 30%, тъй като по този начин или другояче понижават пътуванията от 1 септември, отиваме към така наречен междинен сезон ", сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов за " България заран ".

Цените на почивките стартират да падат

" Когато взимате в последния миг, местата може да са взети преди вас и тогава ще е каквото се случи. При изискванията, които ни се оферират, нищо не се трансформира. Един апартамент, който може да вземете във върха на сезона, в случай че в този момент през септември го взимате за 120 лева - всичко си е еднообразно, и възглавниците, и топлата вода. А пък тези, които употребяват all inclusive, има обилие. Родното стопанство създава доста, продукцията е на доста по-ниски цени ", добави Драганов.

По думите му тази година има хора, които по няколко пъти са били на българското море.

" Срещам много хора, които са били повече от 2 пъти на море. Някои от тях и по 5-6 пъти. Бизнесът си работи, хората са малко по-заети, някои оставят фамилиите си тук и се връщат, с цел да работят. Други идват съвсем всеки уикенд от началото на месец юни. Имаме много интензивни пътувания. Но сега, в който се появят облаци и дъжд, незабавно това води до кортеж от коли и запушване по пътищата ", уточни Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Събеседникът акцентира, че по морето има както дребни деца и бебета, по този начин и възрастни хора.

" Толкова доста хора рядко виждам. Има всичко. За ден през община Несебър минават към 550 000 души. Полицията охранява 450 000. Става въпрос за голяма организация. България се появява като много постоянна дестинация, тъй като обслужва много хора. Тук не са единствено хотели и заведения за хранене, всички браншове на стопанството са наранени. Усещането е, че се оплакваме, че туристите са по-малко, само че като цифри те излизат повече. Всеки месец завършваме със 7-8% повече ", безапелационен бе Драганов.

Той показа, че се строят нови и нови хотели:

" Стратегията на общините е съперника битка и изместване на по-слабия. Няма какво да се изненадваме, че някои ще излязат от бизнеса. Държавата България би трябвало да види каква е нейната благосъстоятелност на туристическите полезности. Министерството на туризма няма нито обект, който да е негова благосъстоятелност. А един екскурзиант като отиде, една скара с 2 кебапчета с гарнитура и бира е 11 лева, най-скъп е калканът - 39 лева Разбира се, има и скъпи места, само че на тях е разказано. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР